Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Het helpt geen pest.

pesten 9Het moet niet mooier worden. De Zoetermeerse politiek gaat zich nu ook al met pesten bezig houden. Als het aan de lokale VVD ligt moeten er programma’s komen om buurt- en sportverenigingen, wijkagenten, kantinebeheerders en leerkrachten te pesten met inhoudelijke waanzin. Laat die mensen gewoon hun werk doen. Nog even en er komt ook nog eens een anti-pest campagne voor blindengeleidehonden, gekooide hamsters en naakte chihuahua’s.

Ik raad iedereen aan eens naar een apenrots te gaan en daar te kijken waar het pesten vandaan komt. Pesten aanpakken betekent aanpakken bij de wortel. Thuis, opvoeding, steek daar dat geld maar eens in. Geld dat helaas pas over vele jaren resultaat zal opleveren. Helaas, ik weet het, politiek handelt in korte termijn resultaten met rampen op lange termijn. Voorkom nu maar eens rampen, politiek! Maak vanaf dag één wanneer de kleuter onderwijs gaat genieten (als er niet gepest wordt), een vak als sociale omgang verplicht in plaats van dat kindertjes moeten leren hoeveel stoelen er in de Tweede Kamer staan, de namen leren opdreunen van alle ministers die na een paar miskleunen toch weer veranderen (als we geluk hebben) of hoe je handtekeningen kunt verzamelen om een politieke partij te beginnen waar we er inmiddels duidelijk al genoeg van hebben.

 

P.S. Helaas weet deze columnist maar al te goed dat pesten levens kan verpesten, lees zijn boek maar eens: De Esdoornvrucht.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-