Afrikaweg tekeningHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Tunnelmania.

Er is een partij in Zoetermeer die meer wil. Een tunnel. Want laten we wel zijn, een tunnel is geen zwembad, Den Haag weet dat nog en in Zoetermeer weet je dat maar nooit. Dus is het slim om een bureau voor weinig geld in te huren om eens te kijken of een tunnel door de stad Zoetermeer voordelen oplevert en wat het moet gaan kosten. Naar mijn mening is daar geen bureau voor nodig want het wordt altijd meer.

Overigens, waar moet ik aan denken als het woord ‘tunnel’ valt. Tunnelvisie? Tunnelbrand? Tunnelramp? Ontsnappingstunnel? Tunnellek?
Wat dan opvalt dat bij de gedachte aan een tunnel, er direct negatieve invullingen boven komen. Terwijl die tunnel toch ergens onder moet komen.
‘Maar,’ zei mijn docent altijd: ‘eerst lezen, dan commentaar geven.’ Zo gedaan. En dan?

In ieder geval zou het boven de tunnel veiliger worden. Boven zeker. Minder fijnstof ook fijn, over auto’s lopen mag dan met hier en daar een extra boom voor de wildplasser. Dat wordt genieten en wat een geweldig idee. Zo’n bouwsleuf door de stad graven. De automobilist krijgt een dak boven zijn hoofd, maar de startende bewoner? Doen? Zand erover.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-