sh busstation 3Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Meer verkeer in Zoetermeer.

Als het aan bepaalde politici uit Zoetermeer ligt, kunnen we straks ’s nachts met het OV alle kanten op. Wel fijn want dat is wat ik nog mis in Zoetermeer, een bus of tram die mij ’s nachts om een uur of drie snel even naar Den Haag brengt om te kijken of daar nog een kroeg open is. En dan is het niet erg als ik constateer dat er geen reet is te beleven in Den Haag na drie uur, want er gaat toch nog een bus terug. Overigens, mochten ze erin slagen om bussen, trams of ander rollend materiaal
’s nachts te laten rijden, raad ik de toekomstig gebruiker met klem aan, vooraf te controleren of er wel een chauffeur achter het stuur zit of alleen een uit de kluiten geprogrammeerde TomTom. Als het vinkje op het protocol bij het vakje veiligheid, maar is ingevuld, is het voor sommige politici geen probleem te sjoemelen met wat wel of niet veilig is. En ik voorzie Schipholachtige taferelen, als het aanbod vraag creëert. Honderden wachtenden bij de Abri omdat er bussen zijn uitgevallen. Als zo’n kroegenzoektocht klimaatdoelneutraal ondanks onvermogen, door mocht gaan, is het mij wel duidelijk.
Minder vliegen? Meer rijden!

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

Foto: het nieuwe Zoetermeerse college

-advertenties-

-goede doel-