Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Molendag, dagmuseum.

Korenmolen De HoopHet is even de vraag wat er aandacht verdient deze week. De molendag of de dreigende teloorgang van een museum. Wat kun je soms malen om een onderwerp te bedenken.
Wat moet ik denken van een molen? Het ding staat er, heeft historische waarde voor de een, voor de ander een uitje om een zakje meel te kopen zodat de boel kan blijven draaien.
Wat te denken van een museum? Het ding staat er, het schetst historische waarde voor de een, voor de ander een uitje om er achter te komen hoe het komt dat er in Zoetermeer een molen maalt.
Maar die molen in dat museum, daar malen onze keuzeheren gemeenteraad niet om.
Ze zijn door ons gekozen om voor ons een keuze te maken. Uit een zak met geld van jou en mij. In al hun wijsheid vinden zij dat het kaf van het koren gescheiden moet worden, dus vandaar geen museum. Een klap van de molen?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl-advertenties-

-goede doel-