camera op lantaarnpaalHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De wijk in beeld.

Onlangs heeft de laatste schietpartij in Zoetermeer van deze schrijver aandacht gekregen. Die aandacht bleek er dus ook te zijn bij mensen die proberen voor onze veiligheid in te staan. Gelukkig maar. Zij hebben blijkbaar een goed beeld wat nodig is en met een goed geanalyseerde reden in alle veiligheid besloten dat een samenscholingsverbod in combinatie met meer cameratoezicht zal dienen te worden toegepast in drie blijkbaar zeer gevaarlijke wijken van Zoetermeer.
Als ik een boefje zou zijn en dat zou lezen, nou, dan wist ik het wel. Ik zou de wijk nemen naar een andere wijk. Daar kan je dan als boefje zijnde wat langer buiten beeld blijven. Maar ik ben geen boefje, nog niet tenminste. Dus ik wandel vrolijk fluitend door de wijken met extra toezicht omdat ik weet dat alles en iedereen goed in beeld wordt gebracht. Boefjes weg, ik vol in beeld, dat geeft een veilig gevoel. Of is het de beeldvorming? En dan nog wat, maar help me want helemaal zeker weten doe ik het niet, staat er niet achter op de huidige camera’s ‘Made in China?’

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl-advertenties-

-goede doel-