teckeldag2019 048Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: 7 mei: Tekkeldetekkel.

Afgelopen zaterdag is mij duidelijk gemaakt wat het woord ‘tekkelen’ inhoudt. Zoetermeer stelde zijn Dorpsstraat open voor een bijzondere dag, de nationale tekkeldag. Onze buren een stad verder hebben een straat die de naam draagt ‘Korte Poten’, maar deze zaterdag had de Dorpsstraat die naam met ere kunnen dragen.

Wat een getekkel, geschuifel, gesnuffel en dat alles opgefleurd met de nodige geurvlaggen.
Nu is het wat laag bij de grond om de hondensoort ‘tekkel’ voor een wandelende hotdog uit te maken, dus bij deze mijn oprechte excuus dat het gebruik van deze bespotting als deze alsnog verkeerd is gevallen bij de liefhebber van deze rakker.
Het al-dan-niet-grapje wordt misschien als mosterd na de maaltijd ervaren, want ja, ik moest het blijkbaar toch even kwijt. Want wat is dat toch, dat dit leuke beestje met zijn specifiek bouw zo vaak onderdeel is van spot?
Heel simpel eigenlijk, want zo zitten mensen nu eenmaal in elkaar. Alles wat maar even anders is, leggen we op een meetlat die aangeeft of het spotten, pesten of uitsluiten wordt.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-