eenzaam 2Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Eenzaam? Wie?

Terwijl ik de thermostaat een paar graden naar beneden draai, knik ik vriendelijk naar de jongedame die mij gezelschap houdt. Zij is in mijn ogen nog heel jong en studeert. Dat weerhoudt haar niet om niet alleen mij, maar ook andere ouderen in dit complex, regelmatig te bezoeken. Het is een mooi initiatief in de strijd tegen eenzaamheid en dat niet alleen, ze doet met plezier ook boodschappen voor andere bewoners die al helemaal geen stap meer kunnen zetten zonder rollende hulpmiddelen of als iemand een spelletje ‘mens erger je niet’ wilt spelen, vindt ze dat ook niet erg.
Onderweg naar mijn vaste plek voor de televisie zet ik mijn computer uit. Ik zie nog net het laatste bericht van Zoetermeer Actief over een ondernemende wethouder, want die zijn er ook. Wat ik had zitten lezen? Onze wethouder heeft met andere wethouders een besluit genomen om gezamenlijk op te trekken in de strijd tegen eenzaamheid. Nog zo’n mooi initiatief.

Nog even en eenzaamheid is in Zoetermeer geen issue meer.

Alleen die thermostaat. Waarom een paar graden lager?
Dat is mijn initiatief in de strijd tegen eenzaamheid. De eenzaamheid van Oekraïne.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-