Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: een Chinese camera voor de fietsende aso.

20150812 100907Weet niet wie het idee naar voren bracht, maar wielrenners moeten hun eigen routes krijgen. Het lijkt zo’n mooi idee om op die wijze de veiligheid op de weg te vergroten. Drukte spreiden. Geeft mannen en vrouwen die denken hard te kunnen fietsen en groepen wielrenners die zich schreeuwend een baan banen een eigen pad op een pad.

Een goed idee misschien maar geef je dan die enkele ASO weggebruiker niet de ruimte die hij of zij steeds maar weer door hard te schreeuwen voor zichzelf al opeist? Volgens mij is het een gedragsprobleem en geen verkeersprobleem. Het is eveneens een veiligheidsprobleem omdat er mensen zijn die niets geven om de veiligheid van een ander.

Dus wat mij betreft, goed idee maar liever niet. Laten we maar langs drukke fietsroutes camera’s plaatsen van Chinese makelij. Dat is een stuk veiliger. Wetend dat Chinese overheidsdienaren meekijken en zich rot zullen schrikken. Goed idee of niet?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-