blog zin 6 febOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: hoop en vertrouwen.

I’m walking my path to the river and I know that the river is wild
The water is giving - the water is living
So I can trust like a child
I’m walking my path to the river, I can see that the river is wide
It’s the water of the past and the water of the future
And I remember the river inside.

In mijn vorige column gaf ik aan dat ik nog een andere betekenis van het lied zou geven:
De (levens)rivier stroomt soms zo groot en zo snel dat je er bang van kan worden. Het virus waar we mee moeten leven, zorgt voor onstuimigheid en telkens veranderende regels, inzichten en beperkingen. Het is ook nog eens voor ons onzichtbaar en je kunt het niet vastpakken. Maar waar kun je dan je houvast vinden? Door je vast te pakken aan de oevers van de rivier? Door je vast te houden aan het bekende, want dat lijkt zekerheid te geven?
Tegelijk houdt dit ook de angst in stand, waardoor het lijden doorgaat en de (levens)stroom stagneert.
Pas als angst en verdriet er mogen zijn, kan de (levens)stroom weer verder gaan. Je durft je mee te laten voeren met de stroom. Mee te surfen op de golven van veranderingen. Dan komt er weer ruimte voor groei en kan er iets nieuws ontstaan. Iets wat zonder de beperkingen misschien niet had kunnen ontstaan. Het raakt me als ik zie dat er mensen zijn die door de crisis tot nieuwe inzichten en keuzes zijn gekomen.
De rivier is dus veel breder en ruimer dan je dacht.

Columnist: Helen de Roos

 

De Zoetermeerders die mee schrijven aan deze column komen uit twee groepen die regelmatig schrijven over zingeving. Dit zijn ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer' en initiatiefgroep ‘Buiten de lijntjes’. De werkgroep ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer’ heeft zich tot doel gesteld door middel van interviews levensverhalen van (jong)senioren te verzamelen. De initiatiefgroep 'Buiten de lijntjes’ is gehuisvest in de Adventskerk aan het Wilhelminapark. Zij willen buiten de kaders denken en een breed scala aan activiteiten organiseren rond zingeving.

 De vorige columns 'Zin in 't alledaagse' kunt u hier vinden: Zin in 't alledaagse

 

-advertenties-

-goede doel-