Straatnaambordje Oostvoornestraat copyU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Oostvoornestraat in Oosterheem.

 

Uitleg van de straatnaam

De Oostvoornestraat ligt in het deel van Zoetermeer dat vernoemd is naar kleine plaatsen in Zuid-Holland. Oostvoorne is een badplaats in Zuid-Holland, gelegen naast het eiland Goeree-Overflakkee.  

 

Achtergrondinformatie

OostvoornestraatVroeger was Oostvoorne een zelfstandige gemeente, maar het is in januari 1980 samengevoegd tot de gemeente Westvoorne. Het staat nog wel op kaarten aangegeven als Oostvoorne. Net zoals in Zoetermeer daalt het percentage oorspronkelijke inwoners. Er is namelijk een grote instroom van Rotterdammers en mensen uit andere steden in de omgeving.

Oostvoorne ligt aan twee grote meren en voor een deel aan de Noordzee. Het heeft dan ook een gevarieerd natuurgebied met bos, duinvalleien en zandhellingen. Tevens is er een strand. Door Oostvoorne loopt de Europese wandelroute E9. Dit is een wandelroute waar de verscheidenheid aan kustvormen in Europa te bekijken is. 

Grappig detail: de plaats Oostvoorne kent in het geheel geen namen van straten die eindigen op 'straat'. De straatnamen in de stad eindigen op -weg, -laan, -dijk of- hof. In Zoetermeer is dus de enige Oostvoornestraat te vinden.

 

Oostvoorne google maps  Oostvoorne nader bekeken 

Bronnen:
www.vvv.nl/activiteitenkaart Oostvoorne
google maps
www.wikipedia.org/Wandelroute_E9

 

Tekst en foto's: Shirley Weemeijer

Alle Straat in beeld rubrieken vindt u hier: www.zoetermeeractief.nl/toerist-info/straat-in-beeld

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-