Afgelopen weekend was er het Nederlands kampioenschap atletiek voor junioren. Bij de meisjes B wist Zoë Sedney op de 100 meter horden én de 200 meter haar titels van 2017 te prolongeren. De atleten van Ilion haalden op het NK maar liefst drie maal goud binnen.

 

ilion zoe sedneyOp de 100 horden noteerde Zoë in de series een tijd van 13.57. Twee uurtjes later snelde zij in de halve finale naar een tijd van 13.38. Dit was al dicht in de buurt van haar PR. Na een lange dag en pas om 20 uur ’s avonds was de finale. Hier moest het gaan gebeuren. Gretig en scherp finishte zij als eerste in een tijd van 13.32. Dit was net iets onder haar oude recordtijd en dus nieuw PR. Het Nederlandse record staat op 13.28 en op naam van Nadine Visser. Zij verbeterde onlangs nog het Nederlandse record bij de vrouwen. Dat juniorenrecord wil Zoë graag binnenkort overnemen. 

Op de 200 meter kon Zoë in de series en de halve finale relatief rustig aan doen. De concurrenten zaten in andere series. De finale was op voorhand veelbelovend en spannend. Drie meiden die aan elkaar gewaagd zijn. Na het startschot spurtte Zoë weg en gaf alles wat ze had. 1 concurrent kwam nog wat dichterbij maar Zoë was al over de finish. Wederom goud in een mooie tijd van 24.02. Over 2,5 week zal Zoë deelnemen aan de Europese Kampioenschappen voor junioren onder de 18 jaar. Dit zal plaatsvinden in Gÿor en ligt in Hongarije. Zoë zal daar alleen de 100 horden doen en heel misschien wel een estafette met het team. 

De 3e gouden medaille was voor Thyra van Diemen. Zij won bij het polsstokhoogspringen. Ze was al favoriete en dat maakte ze dan ook helemaal waar. Met een mooie hoogte van 3.80 liet ze de rest dan ook ver achter haar. Thyra is pas eerstejaars B junior en springt al erg hoog voor haar leeftijd. Ook deed Nanah Fung Loy mee voor de medailles op polsstok. Helaas raakte zij licht geblesseerd en moest daardoor opgeven.

 

Verder deden er natuurlijk nog andere ilion atleten mee in diverse leeftijdsgroepen. Zo liep Nigel Steenwinkel bijvoorbeeld een dik PR op de 200 meter en haalde daarmee de halve finale.

Overige prestaties van ilion atleten zijn op de volgende link terug te vinden: www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/21192

-advertenties-

-goede doel-