20180617 195644Twintig karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de 2e International Karate Cup Buitenveldert in Amsterdam. Dit grote internationale kata en kumite toernooi telde dit jaar 450 deelnemers, 539 inschrijvingen uit 54 clubs.

Het was een zwaar toernooi met deelnemers uit het buitenland, o.a. teams uit Iran en Frankrijk. Met vijf goud, één zilver en vijf brons eindigde Kai Sei op de vierde plaats in het medaille klassement van in totaal 54 teams.

Beginnend kata wedstrijdkarateka Mila Monte beet in de ochtend het spits af. Zij liep prima kata, waarin de progressie zoals in de training te zien is, goed naar voren kwam. Haar eerste ronde verloor zij van de latere kampioen en mocht herkansen. Helaas was ook hier de concurrentie voorlopig nog een maatje te groot en kwam zij niet verder in het toernooi.

Sven Akkermans (U12 jongens -35 kilo) en Anika Monte (U14 meisjes +47 kilo) bereikten in de herkansing van de kumite wedstrijden de B-finale, de strijd om het brons, maar konden deze wedstrijd niet naar hun hand zetten en behaalden beiden een 5e plek. Sharon Jellema en Fabiënne Vercammen kwamen uit in de U18 dames open klasse. Deze categorie werd gedraaid volgens round-robin, waarbij Sharon op de 5e plek eindigde en Fabiënne op de 4e.

Marin Hagenaar (U16 meisjes +54 kilo), George Karapetjan (U16 jongens -57 kilo), Nicole Pappaioannou (U12 meisjes -40 kilo), Vashisjt Sitaldin (18+ heren -67 kilo) en Colin Vercammen (U14 jongens -45 kilo) verloren allen in de voorrondes van de latere finalisten. In de herkansing wisten ze zich goed te herpakken, waardoor de B-finale, de strijd om het brons, werd gewonnen.

Mex Onderwater kon met haar lichte gewicht in de poule meisjes U16 -54 kilo, in tegenstelling tot de Rotterdam Cup twee weken terug, wel goed meekomen en kwam in de finale. De strijd om het goud verloor zij nipt en daarmee was het zilver een feit.

Sarah Hagenaar kwam eveneens uit in de U18 dames open klasse, de categorie die werd gedraaid volgens round-robin. Sarah won overtuigend alle wedstrijden en behaalde daarmee ongeslagen het goud.

Wissal el Boudakhani (U16 meisjes +54 kilo), Chomar Mateda (18+ heren -67 kilo) en Kosta Pappaioannou (U14 jongens +50 kilo), wisten oppermachtig de finale te bereiken en deze eveneens met overtuiging te winnen. Alle drie konden ze het zeer verdiende goud in ontvangst nemen.

Hekkensluiter van de dag was Bob Kremers, die in de categorie 18+ heren -75 kilo de halve finale bereikte. Deze zinderende wedstrijd wist hij na achterstand naar zich toe te trekken en te winnen. De finale was een feit. Ook deze wedstrijd bleek een extreem spannende partij te worden, welke ook in het voordeel van Bob werd beslecht. Hiermee was het vijfde goud binnen.

-advertenties-

-goede doel-