Rutger Koppelaar Gouden Spike 2018 Ed

Rutger Koppelaar springt naar Gouden Spike

Dit weekend waren de vermaarde Gouden Spike wedstrijden in Leiden. Bij deze wedstrijden gaat het eigenlijk niet om de winst per onderdeel, maar wie van alle atleten volgens de jury de meest aansprekende prestatie van de dag heeft geleverd.

De jury bestaat uit drie leden en de organisatie streeft er naar dat een oud-topatleet en een (oud)topatletiekcoach zitting hebben in de jury. Wie de prijs wint, wint ook gelijk in aanzien in de atletiekwereld.

Ilion had in Leiden een aantal atleten aan de start. En met succes: direct al was er een gouden medaille voor Marijke Wijnmalen op het onderdeel polsstokhoogspringen. Maar het echte spektakel moest nog beginnen. Bij de mannen behoorde de Ilion atleet Rutger Koppelaar natuurlijk tot de favorieten. Rutger kon betrekkelijk relaxed aan de wedstrijd beginnen, omdat hij de limiet voor het EK al had behaald. Hij zag deze wedstrijd dan ook als een gelegenheid wedstrijdritme te behouden. Maar dat veranderde allengs de wedstrijd, toen bleek dat hij wel erg in vorm was. Zijn PR kwam in zicht en uiteindelijk meer dan dat: met 5,70 m won hij de wedstrijd.

 

Gouden Spike naar Ilion

De jury beoordeelde uiteindelijk dat deze prestatie goed was voor het winnen van de Gouden Spike. Hiermee treedt Rutger in de voetsporen van Laurens Looye, die de Gouden Spike won in 1997. Toen ook met een meeting record van 5.65 m. Het meeting record blijft dus in handen van Ilion.

 

Mirela Demireva over de twee meter

Meer goed nieuws voor Ilion kwam uit Stockholm, waar Mirela Demireva deelnam aan het onderdeel hoogspringen op de Diamond League wedstrijden. Waar ze op aanraden van haar coach afgelopen woensdag op het Klaverblad International Highjump Meeting zich aan de kant stond te verbijten, kwam ze in Stockholm letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte: uiteindelijk wist Mirela de psychologische hoogte van 2 meter te overwinnen. Met deze prestatie werd ze eerste, sprong ze een persoonlijk record en vestigde ze een nieuw clubrecord voor Ilion.

Mirela Klaverblad HJ 2017 Ed

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-