MG 0337Woensdagavond 6 juni werd in Zoetermeer bij ARV Ilion de 15e keer de jaarlijkse Klaverblad International Highjump Meeting gehouden. Deze hoogspringwedstrijd met een sterk internationaal deelnemersveld werd met name bij de vrouwen naar een hoger niveau getild.

De wedstrijd is slim gepositioneerd op de agenda direct na de Fanny Blankers Coen spelen, maar nog ruim voor het EK, zodat de toppers deze wedstrijd gebruiken om hun vorm te behouden en degene die de limiet voor de EK nog niet hebben gehaald, kunnen het nog eens proberen. Tenminste, als je wordt uitgenodigd. Want deelname kan alleen op uitnodiging.

Vrouwenveld van wereldniveau
Bij de vrouwen ontstond er een spannende battle tussen de Zweedse Erika Kinsey en Italiaanse Elena Vallortigara, dat resulteerde in een nieuw meeting record van 1,96m (stond op 1,90m) en winst voor Elena Vallortigara die tevens een nieuw persoonlijk record vestigde. Dit jaar hebben nog maar 2 vrouwen in de wereld hoger gesprongen dan Vallortigara, wat haar een goede kanshebber op het EK in Berlijn in augustus maakt. Kinsey bleef haken op 1,94m wat haar de nummer 4 in de wereld jaarranglijst maakt. Ondertussen stond Mirela Demireva (Ilion) zich aan de kant te verbijten: op aanraden van haar coach Rini van Leeuwen, die vreesde voor overbelasting door een teveel aan wedstrijden, liet Demireva deze thuiswedstrijd aan haar voorbij gaan. Maar haar lichaamstaal verraadde dat ze veel liever om de prijzen had meegedaan.

Meeting record bij talenten
Ook bij de talentenwedstrijd werd het meetingrecord flink aangescherpt naar 2,14m. Gesprongen door de Duitse Luca Meinke, Peter Siers en Emile Verdonck eindigde als 2e en 3e met een hoogte van 2,07.

Bij de mannen wist Douwe Amels (Ilion) Nederland te vertegenwoordigen op het podium. Met een sprong van 2,20m eindigde hij tweede, gelijk met de Engelse David Smith. De grote winnaar bij de mannen was Allan Smith (GBR) , hij wist als enige een hoogte van 2,23 te springen.

Wereldrecord in bijprogramma
Naast de officiƫle wedstrijd had Ilion een bijprogramma georganiseerd voor de jeugd en de pupillen. Er werden clinics gehouden en er was een instuifwedstrijd. Bij deze wedstrijd verbeterde de jonge Boris Klaver zijn eigen wereldrecord van afgelopen weekend met nogmaals 1 cm tot 1,38 m.

Door de zeer goede resultaten, de uitstekende organisatie en de gezellige ambiance is het Klaverblad International Highjump Meeting een prestigieus gala geworden.

Foto: Elena Vallortigara (I) springt een PR van 1,96 m (foto Margreet Broersen)

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-