20180603 190548 CindyNegentien karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de 11e Rotterdam Cup in Hoogvliet. Dit grote internationale kata en kumite toernooi telde dit jaar 446 deelnemers, 499 inschrijvingen uit 66 clubs, waarvan ook een aantal uit het buitenland.

 

Kai Krul, uitkomend in jongens jeugd U14 -48 kilo en Colin Vercammen bij de jongens U14 -40 kilo, verloren in de voorrondes, maar konden wel rekenen op een herkansing. Beiden behaalden uiteindelijk een 7e plek.

Mex Onderwater kon met haar lichte gewicht in de poule meisjes U16 -54 kilo geen potten breken en kwam via de herkansing terecht in de strijd om het brons, welke zij nipt verloor op senshu (eerst gescoorde punt) en behaalde een 5e plek.
Chomar Mateda, voormalig teamlid van Poeketie uit Suriname, wist via de herkansing een 5e plek te bemachtigen. Het is Chomars droom om in Nederland bij Kai Sei te blijven en daar zijn wedstrijdkarate verder op te bouwen op Europees niveau.

In de categorie meisjes U12 wist Nicole Pappaioannou zeer knap de finale te bereiken, met een zilveren plak als beloning.

In de zware categorie meisjes U16 +54 kilo, waarin veel leden van selecties van de KBN en internationaal vechtende karateka uitkomen, bereikten clubmaatjes Wissal el Boudakhani en Marin Hagenaar de finale. Wissal wist deze strijd te winnen en behaalde het goud en Marin natuurlijk niet onverdienstelijk het zilver.

Sarah Hagenaar, met de Karate 1 Youth League (officieus U21 WK van de Wereld Karate Federatie) van het vorig weekend nog in het lichaam, wist zich voldoende op te laden om de finale te bereiken. Deze wedstrijd verloor zij nipt van een voormalig clubmaatje en daarmee was het zilver een feit.

Hekkensluiter van de dag was Bob Kremers, die door winst op de voormalig wereldkampioen Daniel Sabanovic de finale wist te bereiken. Deze strijd eindigde eveneens nipt in verlies met zilver als resultaat, in ook een zeer sterk bezette poule.

-advertenties-

-goede doel-