marketing foto hoogspringgalaNog nooit was het deelnemersveld zó sterk op de Klaverblad International Highjump Meeting bij Ilion. Aanstaande woensdag 6 juni komen er maar liefst drie deelnemers uit de toptien wereldrangschikking hoogspringen naar Zoetermeer.

Onder de deelnemers natuurlijk de Ilion atlete Mirela Demireva, de zilveren medaille winnares van Rio, die een thuiswedstrijd springt. Mirela is in zeer goede vorm, staat 5e op de wereldranglijst en werd onlangs nog tweede in een Diamond League wedstrijd in Shanghai. Woensdag gaat zij de strijd aan met de Italiaanse Elene Vallortigara (3) en Zweedse Erika Kinsey (8). Dit jaar ontlopen de prestaties van de dames elkaar nauwelijks, met beste seizoensprestaties van 1,97 resp 1,95 m.

Kwalificatiemoment bij de heren

Bij de herenwedstrijd wordt het mogelijk nog spannender: daar staat kwalificatie voor de Europese kampioenschappen op het spel. Douwe Amels van Ilion heeft zich al gekwalificeerd, maar dat geldt nog lang niet voor iedereen. Acht deelnemers uit 5 landen zullen tot het uiterste moeten gaan om de EK limiet te springen. De limiet staat op 2.26 m, dat is hoger dan het plafond van uw woonkamer!

Galawedstrijd

De Klaverblad International Highjump Meeting is een gala. Dat wil zeggen dat de deelnemers springen op door hen  zelf uitgekozen muziek, of juist om absolute stilte vragen voor opperste concentratie. De tribunes staan pal op de aanloop naar de lat, publiek zit er dus letterlijk met zijn neus bovenop.

De wedstrijd voor de dames start op woensdag 6 juni om 17:30, de start van de heren staat gepland om 19:00. De toegang is gratis. Voor meer informatie zie www.highjump.eufoto: Spectaculaire sprong tijdens het gala van 2017 (foto Björn Paree)

-advertenties-

-goede doel-