DSC01801Zaterdag 2 juni was het dubbel feest bij Scoutinggroep John McCormick. Zo werd tijdens de jaarlijkse JMC-dag de 72ste verjaardag van de groep gevierd en het 30 jarig bestaan van de Bever-speltak. Bevers zijn jongens en meisjes van 5-7 jaar. 

 

Sinds mei 1988 komen de jongste leden van de scoutinggroep elke zaterdag bij elkaar. Samen spelen ze in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Met de bewoners uit dat dorp beleven ze allerlei avonturen.

Afgelopen zaterdag werd het jubileum met de hele groep gevierd. De beverleiding had een afwisselend programma voorbereid met onder andere een Vossenjacht. In de Dorpsstraat gingen de bevers, welpen, verkenners, gidsen en vrijbuiters in gemengde groepjes op zoek naar 8 vreemd uitgedoste figuren zoals een piraat, kerstman, heks en draak. Ook werd in de etalages van de winkels gezocht naar 5 verstopte attributen van de scoutinggroep.

Later in de middag liepen alle leden in een lange stoet naar het Van Tuyllpark waar bij clubhuis De Chute limonade met een verrassing klaar stond. Zo kreeg iedereen een taartje met het Bever-logo er op. Vervolgens werd er een talentenshow gehouden waarbij elke leeftijdsgroep een leuk optreden verzorgde met toneelstukjes, liedjes en dansjes. Het bestuur sloot af met een gedicht waarbij een aantal vrijwilligers in het zonnetje werden gezet die 15 of zelfs 25 jaar lid zijn van de vereniging. De feestelijke dag werd afgesloten met een bbq voor de vrijwilligers.

 

DSC01853  DSC01901 

Voor meer informatie over scoutinggroep John McCormick of voor de foto’s van de JMC-dag ga je naar de website www.johnmccormick.nl

De groeiende Scoutinggroep heeft ruimte voor nieuwe leden en vrijwilligers.

-advertenties-

-goede doel-