20180602 1646161

Boris Klaver wordt gefeliciteerd door Nelli Cooman (foto M. Klaver)

Afgelopen weekend heeft Ilion atleet Boris Klaver een bijzonder prestatie geleverd door het officieuze wereldrecord hoogspringen te verbeteren. Bij de Nelli Cooman Games in Stadskanaal verbeterde hij het officieuze wereldrecord hoogspringen bij de 8-jarigen tot 1,37 meter.

Tevens ontving Boris met deze prestatie de bokaal van Nelli Cooman voor de beste prestatie van de dag. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn moeder Sandra van der Geer die in 2002 ook deze bokaal heeft gewonnen.

Boris is de eerste Ilion-atleet die in deze lijsten een WR heeft gevestigd. Woensdag 6 juni zal hij op zijn thuisbaan in Zoetermeer vanaf 18:00 uur bij de pupillenwedstrijd als onderdeel van de Klaverblad High Jump Meeting nog een laatste poging doen om het record iets aan te scherpen.

Het is niet toevallig dat Boris deze prestatie heeft geleverd: zowel zijn vader Maarten als zijn moeder Sandra van der Geer hebben hun sporen verdiend in de atletiek en zijn meermalig Nederlands Kampioen. Daarnaast blijkt maar eens te meer dat het beleid dat Ilion heeft ingezet zijn vruchten gaat afwerpen: een brede sportvereniging met een topsport infrastructuur. Bij atleten als Boris wordt de basis gelegd zodat er waardige opvolgers komen voor Mirela Demireva, Rutger Koppelaar en Naomi Sedney. Het is uitzonderlijk dat 5 Ilionezen dit jaar de limiet hebben gehaald voor deelname aan de Europese Kampioenschappen.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-