CIMG6157Nederland is Waterland. En kanovaren is een ideale manier om te genieten van de Nederlandse kanalen, grachten, rivieren en meren en tegelijk op een sportieve manier om aan je conditie te werken. Zondag 3 juni houdt de Zoetermeerse Kanovereniging De Sprinters een Open Dag.

Vanaf het water ziet Nederland er heel anders uit. Je komt dicht in de buurt van watervogels, koeien en bevers en je bekijkt de grachten vanaf het water. Tegelijkertijd ben je een met de golven en de wind. ZKV De Sprinters richt zich op het recreatievaren in waterrijke omgevingen. Zowel in de omgeving van Zoetermeer, als de grachten in oude steden en op het zogenaamde ‘grootwater’ zoals de Oosterschelde. Je kan zelfstandig het water op, of je gaat mee met kanotochten die de Sprinters zelf organiseren. ZKV de Sprinters is een actieve vereniging met meer dan 30 kanotochten per jaar.

Geen ervaring?

Heb je geen kano en geen ervaring? Geen probleem. De vereniging beschikt over eenpersoons kajaks en canadese kano’s voor leden die nog geen eigen boot hebben. De techniek leer je van ervaren kanoërs. De enige voorwaarde is dat je kunt zwemmen.

CIMG6300Open dag en Kennismakingscursus

Op de Open Dag is er de mogelijkheid om een stukje te varen. Dat gaat onder begeleiding van ervaren kanovaarders. U bent welkom op zondag 3 juni van 12 uur tot 16 uur. Kom gerust eens bij langs en ervaar zelf hoe leuk het is.

In de maand juni biedt ZKV “De Sprinters” de mogelijkheid om op 3 woensdag avonden de Kano Kennismakingscursus mee te maken. Onder begeleiding maakt u kennis met bijvoorbeeld peddeltechniek en veiligheidsaspecten. De cursus begint op woensdagavond 13 juni.

Informatie

Meer informatie over zowel de Open Dag als de Kano Kennismaking Cursus kunt u opvragen via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het gebouw van ZKV de Sprinters vind je in recreatiegebied ‘Noord Aa’ aan de Aziëweg tegenover parkeerplaats nr 1.

-advertenties-

-goede doel-