opfris zwemmenKinderen leren vaak al op jonge leeftijd zwemmen, maar komen als ze eenmaal het Zwem ABC hebben niet veel meer in een zwembad. Tótdat het zomer wordt en het weer uitnodigt om lekker buiten in het Noord-Aa te gaan zwemmen! Zijn de kinderen dan nog wel zwemvaardig genoeg?

ZVZ (Zwemvereniging Zoetermeer), al 45 jaar een bekend gezicht in de zwembaden van Zoetermeer, onderstreept het belang om te blijven oefenen met kinderen op het zwemmen. “In de praktijk blijkt dat lang niet alle kinderen op regelmatige basis blijven zwemmen en de kinderen die wel regelmatig zwemmen zullen vaak enkel nog een schoolslag zwemmen. De overige zwemslagen die de kinderen hebben aangeleerd bij het Zwem ABC worden niet of nauwelijks meer uitgevoerd.”

Om veilig te kunnen spelen in en om het water is het heel belangrijk dat kinderen blijven oefenen met zwemmen. ZVZ gaat daarom een opfriscursus geven.


Survivallen in het water

Tijdens deze cursus zullen de kinderen alle zwemslagen oefenen en er zal ook getraind worden op survivallen in het water. Denk hierbij aan het zwemmen met een boot, zwemmen met kleding aan en verschillende attributen inzetten om elkaar uit het water te redden. De kinderen worden in vijf lessen (van 40 minuten) weer helemaal vertrouwd met het water en de verschillende zwemslagen. Kortom, vijf leuke en plezierige lessen waarna de kinderen weer zwemveilig op vakantie kunnen.

Voor wie : Alle kinderen met minimaal een A-diploma

Waar : Zwembad De Veur (Prismalaan 40, wijk Rokkeveen)

Wanneer : Zaterdag 2 tot en met 30 juni (vijf zaterdagen)

Tijdstip : Van 9:00 uur tot 9:45 uur

Kosten : € 30,-


Heeft u nog vragen of wilt u uw kind aanmelden kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom op zaterdagochtend langs.

-advertenties-

-goede doel-