4x80 jun D NR

v.l.n.r. Luuk den Toom, Lars Dauw, Maurice Afagnon en Carl Martens vieren hun Nederlands record op de 4 x 80 m (foto Ilion)

Het Pinksterweekend bracht niet alleen mooi weer, maar ook prachtige atletiek, met deelname van Ilion aan een aantal aansprekende wedstrijden. Zo waren er bijvoorbeeld de wedstrijden om de prestigieuze Ter Specke bokaal in Lisse en ploegencompetitie voor CD junioren in Leiden.

 

Nederlands Record 4 x 80 m

De zaterdag voor Pinksteren was er een gewone ploegencompetitiewedstrijd voor CD junioren Leiden, een grote delegatie van wel 36 Ilionatleten zorgde met de vlaggen en spandoeken gelijk voor een goede sfeer. Het team zorgde voor een topprestatie: het estafetteteam met Luuk den Toom, Lars Dauw, Maurice Afagnon en Carl Martens op de 4 x 80 m verpulverde werkelijk het oude Nederlands record en scherpte het aan tot 38,80 een verbetering van het oude record met bijna een seconde. Een prestatie van formaat en een belofte voor de toekomst.

De jongens junioren D doen het sowieso uitstekend in de ploegencompetitie: van de 200 teams die meedoen aan de landelijke competitie staat de Ilionploeg na twee wedstrijden op de eerste plaats.

 

EK limiet Zoë Sedney

Aan de Ter Specke bokaal kwam Ilion met een grote afvaardiging aan de start: wel 15 atleten hadden zich voor de diverse onderdelen ingeschreven. Hieruit blijkt dat de ingezette weg bij Ilion (brede sportvereniging met een topsport infrastructuur) haar vruchten begint af te werpen. Niet alleen is Ilion sterk in de breedte, maar een aantal atleten kan ook meedoen met de top van Nederland. En niet alleen dat, ze strijden ook mee om de medailles.

Al jaren is Ilion het springcentrum van Nederland gedragen door de toptrainers Rini van Leeuwen (hoogspringen) en Jaap van der Plaat (polshoog). De resultaten in Lisse: een zilveren medaille voor Tymon de Jonge bij het hoogspringen (2.01) en maar liefst twee podiumplaatsen bij het polshoogspringen voor de vrouwen (Thyra van Diemen (3,70) en Sterre de Booy (3,60)).

Minder vanzelfsprekend, althans voor een Ilion atleet, was de bronzen medaille bij het speerwerpen voor Karlien Sleper: met een worp van 46,35 (!) zette ze een prima prestatie neer.

Maar het klapstuk van de dag was natuurlijk de 100 m horden voor de vrouwen, met voor Ilion Zoë Sedney aan de start. Er werd veel van haar verwacht. Winnen natuurlijk, maar eigenlijk belangrijker was in welke tijd. Want de Ter Specke bokaal gold ook als een kwalificatiewedstrijd voor de EK, later dit jaar in Hongarije. Zoë deed wat er van haar werd verwacht: met een winnende tijd van 13,49 liep ze onder de EK limiet en stelde haar deelname aan de EK zeker.

-advertenties-

-goede doel-