F2A3443 Tomo toernooi 2018

Karatevereniging Tomo no Kai hield zondag 13 mei het jaarlijkse clubtoernooi. Dit toernooi is bij uitstek geschikt voor jeugdige karateka die voor het eerst wedstrijden lopen. Ook juryleden kunnen hier oefenen en meer ervaring opdoen met het jureren van kata. De leden van Tomo no kai gingen weer met de nodige medailles naar huis!

Tijdens de wedstrijden worden er door de deelnemers kata gelopen die bij hun bandkleur passen. Een kata is een vastgestelde vorm waarbij verschillende bewegingen in een bepaalde volgorde gelopen moeten worden. "Je kunt het ook zien als een schijngevecht tegen meerdere denkbeeldige tegenstanders," zegt Mark Neijssel, een van de leraren van de vereniging.


De winst op het toernooi draait vooral om het plezier en het enthousiasme in de wedstrijden. Alle jeugdleden gingen met medailles en veel ervaring rijker naar huis. Een favoriet onderdeel op de wedstrijden is het teamkata, waarbij twee deelnemers samen hun kata lopen. Naast techniek en inzet is er hierbij vooral aandacht voor de samenwerking tussen de deelnemers.

 

 F2A3241 Tomo toernooi 2018  F2A3389 Tomo toernooi 2018

 

Verhuizing

 De karatevereniging is onlangs verhuisd, alle lessen worden nu gegeven in Buytenwegh aan de Nesciohove. "Het is fijn om één vaste locatie te hebben voor de lessen, leerlingen weten zo altijd waar ze terecht kunnen", aldus Mark Neijssel. Er wordt nu op vrijdag en zaterdag les gegeven in de wijk Buytenwegh, er is nog plaats voor nieuwe leden.

-advertenties-

-goede doel-