20180409 124758

Nederlandse tafeltennislegende Bettine Vriesekoop inspireerde vele ouderen bij Taverzo om het tafeltennisbatje weer op te pakken. Voor de les vertelde zij de ouderen over haar keuzes in de sport en in het leven en spoorde zij de mensen aan om vooral hun doel goed in het oog te houden: "Je kan meer dan je denkt!".

Maandagmorgen 9 april gaf Bettine Vriesekoop een workshop aan senioren die interesse hebben om tafeltennis te beoefenen. Na de korte interessante lezing waar delen van haar leven de revue passeerden, nam Bettine de deelnemers mee naar de sportzaal van Taverzo. Hoe hou je het batje het beste vast? Hoe haal je het meest uit je slag? Alle deelnemers pakten enthousiast hun batje op en deden actief mee met de workshop.

20180409 124751  20180409 124760 

Voorzitter Jacob de Boer: "We hebben al 2 groepen senioren die bij ons tafeltennissen, maar willen nu een nieuwe groep starten. Het is de ideale fitness als je ouder wordt, je kunt bij tafeltennis helemaal zelf bepalen hoeveel je beweegt. Er zijn mensen die weinig kunnen bewegen, zij kunnen vrijwel stil staan aan de tafel, maar worden door het tafeltennissen wel soepeler. Het is ook niet alleen voor de sport dat veel leden bij ons komen, ook de gezelligheid speelt een heel belangrijke rol!"

Een aantal deelnemers aan de workshop tafeltennist zelf al, maar er waren ook nieuwe gezichten bij. Een mevrouw vertelde dat zij is mee gegaan met haar man, maar de sport toen zelf ook steeds leuker begon te vinden. Ook het bestuur van de Zoetermeerse ouderenbond was enthousiast: "Dit is een hele leuke en actieve bezigheid voor ouderen, we gaan het zeker aanraden bij onze leden!".

Maandag 16 april zal er nog een speciale kennismakingsles zijn, de les wordt dan begeleid door MJ Tafeltennis, enthousiaste tafeltennisliefhebbers die spelenderwijs mensen kennis laten maken met de sport. Senioren zijn van harte welkom om een balletje mee te slaan.

Taverzo is gevestigd aan het Willem Alexanderplantsoen 4 (achter Sanquin, op loopafstand van winkelcentrum De Vijverhoek).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (06-51748879) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

-advertenties-

-goede doel-