fcz teamfotoAfgelopen zondag moest FCZ het thuis opnemen tegen vv DONK uit Goudainde 3de klasse CBeide ploegen moesten winnen om nog mee te kunnen strijden om het kampioenschap.

FCZ begon matig aan de wedstrijd waardoor het in de 5e minuut al bijna 0-1 voor DONK stond (vrije trap). Vanaf dat moment werd FCZ wakker en begon het te gaan voetballen. Met name het goede spel van Ali Boussaboun (ex profspeler) zorgde ervoor dat FCZ goed ging voetballen. Halverwege de tweede helft begon de wedstrijd te verharden met vele overtredingen van beide kanten. FCZ ging hierbeter mee om. De heren uit Zoetermeer bleven geconcentreerd voetballen, ondanks het harde spel en kregen vele kansen op de openingstreffer, maar helaas voor FCZ bleef de ruststand 0-0.

De 2de helft begon FCZ erg sterk en domineerde DONK op alle fronten. DONK wist niet meer waar het zoeken moest en FCZ profiteerde daar in de 50ste minuut optimaal van. GenerickLuijdens mocht na een goede aanval beheerst de 1-0 binnen schieten. Na de 1-0  zette FCZ alles op alles om de2-0 te maken en daarmee de wedstrijd dicht te gooien. Kans op kans volgde voor FCZ, maar gescoord werd er niet. FCZ was na 25 minuten vol gas te hebben gegeven helemaal op en DONK profiteerdedaarvan en begon het spelover te nemen. Donk kreeg dan ook in de 73ste minuut de verdiende gelijkmaker( penalty). Donk kreeg nog de kans op de volle overwinning, maar de eindstand bleef 1-1.

FCZ haakt nu definitief af in de strijdom het kampioenschap. Het staat nu op een 6e plek in de 3de klasse C (27 punten uit 16 wedstrijden) en speelt volgend weekend uit tegen vv Goudarak uit Gouda.

Verslag :RewinHoeblal