Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

 E588835Nederland heeft met overmacht het eerste Internationale Indoor Event voor jeugd onder de 17 jaar gewonnen. Over de hele breedte was het Nederlandse team, onder leiding van bondscoach Marjan Olyslager beter dan de teams van Nordrhein-Westfalen en België.

Aan de wedstrijd, die werd georganiseerd in de Ilion Atletenfabriek in het van Tuyllpark op initiatief van de Vrienden van de Atletiek, namen circa 135 atleten deel. De landenteams waren samengesteld op uitnodiging van de bondscoaches, daarnaast startten op enkele nummers ook een aantal individuele atleten. De wedstrijd is georganiseerd met als doel aankomend talent te laten wennen aan deelname aan internationale wedstrijden. Deelname aan een internationaal toernooi is toch wat anders dan deelname aan een gewoon jeugdtoernooi: de aanwezigheid van internationale juryleden, Engels als voertaal en het officieel voorstellen van de ploegen inclusief het spelen van de volksliederen geeft een extra dimensie aan de wedstrijd.

Ilion Atletenfabriek

Ook voor de organiserende vereniging Ilion was het de eerste internationale wedstrijd in de gerenoveerde hal. In deze hal kunnen vrijwel alle indoor atletieknummers worden afgewerkt, maar ondanks de enorme afmetingen van de hal kunnen niet alle nummers tegelijkertijd plaatsvinden. Dit eist een terdege voorbereiding van de wedstrijd, een strak chronoloog en halverwege de wedstrijd een complete ombouw van de hal van de loop- naar de springnummers. Gelukkig heeft Ilion een Wedstrijd Organisatie Commissie dat kan bogen op ervaren krachten, zodat de ombouw zeer snel en vlekkeloos verliep. De deelnemende ploegen waren dan ook vol lof over de organisatie en accommodatie.

Hoog niveau

De wedstrijd zelf kenmerkte zich door een hoog niveau: in het bijzonder bij het hoogspringen voor de meisjes was er een uitzonderlijke prestatie van Fay Witte: met een sprong van 1,79 m schaarde ze zich onder de 6 beste Nederlandse springers ooit. De Belgische polshoogspringer Jules Vanlangenaker verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 20 cm tot 4,70 m. Beide atleten kregen dan ook de beker voor de beste atleet van de dag uitgereikt. Aan de wedstrijd deden ook 6 atleten van Ilion mee, sommigen op meerdere nummers. Nigel Steenwinkel (60 m) en Alysée Lester (kogel) wisten in dit geweld zelfs een podiumplaats te bemachtigen.

Voor de complete uitslag zie www.atletiek.nu 

 

Bijgevoegde foto: Ilion atlete Alysée Lester in actie op de 60 m sprint tijdens de IIE U17. Foto: Ed Turk fotografie

-advertenties-

-goede doel-