rook verbodMixed Hockey Club Zoetermeer heeft vanaf 9 maart een rookvrij sportterrein. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Daarom vraagt MHCZ aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven.

 

Wat verandert er bij MHCZ?

Ook al is MHCZ rookvrij, uiteraard blijft iedereen welkom bij de club, ook de rokers. MHCZ vraagt de rokers alleen op de aangewezen (overdekte) rookplaats te roken, waarin is voorzien aan de achterzijde van het clubhuis. Zo blijven de ruimtes rond de velden, de toegangshekken, het clubhuis en alle terrassen rookvrij. Hiermee wil MHCZ kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Binnen de vereniging is er een groot draagvlak voor het rookvrij worden, bij een enquête antwoordde 88% met 'helemaal eens' of 'eens' op de vraag of MHCZ 7 dagen per week 100% rookvrij moet zijn.

  

Gemeente aangesloten bij Alliantie Nederland Rookvrij

Voorzitter Bella Overgoor: “Dat bij het begrotingsdebat van de gemeente in november de motie 'rookvrije generatie’ werd aangenomen en dat de gemeente zich vervolgens heeft aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij, ondersteunt ons eerdere besluit. In Zoetermeer is MHCZ de eerste grote buitensportvereniging die met instemming van de ALV rookvrij is. Maar we zijn zeker niet de eerste hockeyvereniging in de regio: o.a. HC Ypenburg, LHC Roomburg (Leiden), HC Rijswijk, HC Wateringse Veld, LOHC (Leiden) en Forescate (Voorschoten) gingen ons voor”, aldus Bella Overgoor. 

-advertenties-

-goede doel-