ED87013De vereniging Vrienden van de Atletiek organiseert op zaterdag 10 maart een indoor atletiekwedstrijd voor topatleten onder de 17 jaar voor jeugdploegen van Nederland, België en Nordrhein/Westfalen. Deze wedstrijd zou aanvankelijk in het Ruhrgebied plaatsvinden, maar Ilion heeft de organisatie overgenomen.

Alle indoorhallen in het Ruhrgebied waren bezet. Ilion was bereid de organisatie op korte termijn in de onlangs gerenoveerde Ilion hal over te nemen.

De Nederlandse ploeg is op dit moment van een uitzonderlijk hoog niveau. Zo zal N'Ketia Seedo aan de start verschijnen voor de 60 m sprint. Met een persoonlijk record van 7,35s is zij nu al sneller dan Dafne Schippers op die leeftijd. Alida van Daalen met 16,63m op het kogelstoten treedt duidelijk in de voetsporen van haar moeder, oud Olympiër Jacqueline Goormachtigh. Ilion wordt in de Nederlandse ploeg vertegenwoordigd door Thyra van Diemen, de Nederlands jeugdkampioen polsstokhoogspringen.

Elk van de drie landenteams zal met 2 atleten uitkomen op de onderdelen 60 meter, 60 meter horden, verspringen, hinkstapspringen, hoogspringen, polsstokhoogspringen en kogelstoten. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om elk onderdeel uit te breiden naar maximaal 12 deelnemers door middel van een open inschrijving voor atleten uit deze drie landen. Naast landenprijzen zullen ook 2 dagprijzen worden uitgereikt aan de jongen en het meisje die de beste prestaties zullen neerzetten. De wedstrijd begint om 12:00u en de prijsuitreiking is om 17:30u.

De toegang is gratis en het publiek wordt een boeiende wedstrijd geboden, die van deskundig commentaar zal worden voorzien door Ilion’s nationale en internationale omroeper Jeroen Bervoets. De ervaren Wedstrijd Organisatie Commissie van Ilion staat borg voor een goed verloop van deze interland. Daarnaast is de medewerking van de gemeente Zoetermeer en Ilion’s hoofdsponsor Klaverblad verzekeringen toegezegd.



foto: Thyra van Diemen, nationaal kampioene polsstokhoogspringen. Foto door: Ed Turk

-advertenties-

-goede doel-