Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Nanah NK indoor feb 2018

Nanah Fung Loy bij haar gouden afstand bij het verspringen

Bij de Nederlandse kampioenschappen voor junioren heeft ilion weer van zich laten horen door vele medailles te halen op diverse onderdelen. De Zoetermeerse junioren behaalden maar liefst 5 gouden medailles, naast diverse zilveren en bronzen medailles.


Bij de meisjes B wist Nanah Fung-Loy op de 60 m in een mooie tijd van 8.18 de halve finale te halen. Uiteindelijk werd ze 20e. Bij de jongens B kwam Nigel Steenwinkel dicht in de buurt van zijn PR 7.41 en haalde de halve finale en werd daar 15e. Bij de Jongens A Liep Mischa Lips een dik PR  van 7.20 en werd in de finale 6e van  Nederland.

Goud voor Zoë Sedney

Ook Mischa Lips wist ook de finale te behalen, op de 200 meter. Deze finale moest hij helaas aan zich voorbij laten gaan door een kleine blessure.  De huizenhoge favoriete Zoë Sedney schoof bij de meisjes B uit haar slof door goud te winnen in een nieuwe beste prestatie allertijden! 23.95 is exceptioneel hard voor een B junior.

Op de 400 meter wist Britta de Haan in de finale van de A junioren haar PR te verbeteren naar 58.42 en daarmee de 6e plaats.

Bij het hoogspringen sprong Lucas van Klaveren verrassend naar de 2e plaats met een dik PR van 2.01 (tevens clubrecord). Ook bij de oudste meisjes was er zilver voor Ilse Kuijf. Zij sprong weer goed en haalde 1.72.  Bij de B-meisjes  deed Zoë Sedney mee en werd met haar hoogte van 1.68 5e van Nederland. Dit was dezelfde hoogte als de nummer 2 maar door iets meer foutsprongen toch 5e. Jermo Harper wist bij de B-junioren 8e te worden met een hoogte van 1.75.

Een tweede gouden medaille haalde Ilion met Britta de Haan op het onderdeel hinkstapsprong: de titel werd veilig gesteld met een afstand van 11.78. Goud voor Britta.  

Ook goud voor Nanah Fung Loy

Bij het verspringen, in een uitermate spannende wedstrijd noteerde Nanah Fung Loy veel goede en verre sprongen. Uiteindelijk trok ze aan het langste eind en haar beste afstand van 5.69 was de gouden sprong in een spannende wedstrijd.

Goud, zilver en brons bij het polsstokhoogspringen

Goud was er ook voor Thyra van Diemen bij het Polsstokhoogspringen. Thyra  veroverde de eerste plaatsmet een hoogte van 3.55 een erg knappe prestatie als C-juniore! Ook Nahah Fung Loy wist met een sprong van 3.40 weer een medaille te halen. Zilver ditmaal. Kersverse Nederlands kampioen Meerkamp Lucas van Klaveren was met een sprong van 4.35 goed voor een bronzen medaille.  

En nogmaals goud voor Zoë

Op de 60 horden bij de meisjes B deden Zoë Sedney en Nanah Fung Loy mee. Nanah liep helaas niet haar beste race en was wat vermoeid door haar eerdere prestaties van die dag. Anders had ook zij mee kunnen doen om de medailles. Zoë Sedney was aan haar status verplicht om de horden te winnen. Dit deed zij dan ook door een prima tijd neer te zetten in de series en een rommelige race in de finale.  Wederom goud voor Zoë.

Foto: Ed Turk fotografie

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-