Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Examenzwemmen 1Alle kandidaten voor de Nationale Zwemdiploma’s en Zwemmend Redden zijn geslaagd bij de examens van de Zoetermeerse Reddingsbrigade. De Reddingsbrigade is hiermee de eerste in Zoetermeer die de nieuwe diploma’s van het Zwem-ABC uitreikt.

Alle 17 kandidaten voor het A, B of C-diploma zijn geslaagd en kregen daarmee als eerste in Zoetermeer de nieuwe Nationale Zwemdiploma’s. Ook is Zoetermeer nu 26 Junior Redders, 21 Zwemmend Redders en 5 nieuwe Lifesavers rijker, die eveneens geslaagd zijn voor hun examens.

In 2017 was de Zoetermeerse Reddingsbrigade (ZRB) al de eerste zwemaanbieder in Zoetermeer met een licentie Nationale Zwemdiploma’s. De ZRB vindt het erg belangrijk dat iedereen, jong en oud, goed kan zwemmen. Goed kunnen zwemmen is essentieel in een waterrijk land als Nederland en is de basis voor leuke en veilige recreatie op en rond het water. De ZRB is dan ook erg trots dat zij als eerste in Zoetermeer de nieuwe Nationale Zwemdiploma’s heeft mogen uitreiken.

Vanaf 1 januari 2018 komen de officiële ABC-diploma’s vanuit de Nationale Raad Zwemveiligheid. De kwaliteit van deze diploma’s is goed gewaarborgd. Iedereen met het C-diploma voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Iedereen die voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid kan veilig bewegen en recreëren in zwembaden met attracties en recreatieplassen. Het A- en B-diploma zijn belangrijke stappen op weg naar de nationale norm.

Zelfs iemand die goed kan zwemmen, kan in het water in problemen komen. Vandaar dat de ZRB Junior Redders (ca. 6 t/m 10 jaar), Zwemmend Redders (ca. 10 t/m 15 jaar) en Lifesavers (ca. 15 t/m 18 jaar) opleidt. Hierbij leren leden van de ZRB op een leuke en sportieve manier wat ze, passend bij hun leeftijd, kunnen doen als iemand in het water in problemen komt.

Vanaf  14 jaar kun je bij de Zoetermeerse Reddingsbrigade ook de opleiding tot Lifeguard volgen. Lifeguards zijn de professionals op het gebied van waterhulpverlening. De Lifeguards van de ZRB verzorgen in het zomerseizoen in de weekenden toezicht en hulpverlening op de Zoetermeerse Plas.

Wil jij leren zwemmen? Wil jij leren redden? Lifeguard worden? Kom dan bij de Zoetermeerse Reddingsbrigade!

-advertenties-

-goede doel-