IMG 9753Dit weekend gaat het erom spannen bij Korfbalvereniging Z.K.V. De Meervogels. Beide selectieteams van de vereniging spelen belangrijke wedstrijden waar veel van af hangt. Meervogels 1 kende een wisselvallige start waarbij in het begin van het seizoen wedstrijden werden verloren, maar inmiddels volgen de overwinningen elkaar in snel tempo op.

Doordat directe concurrenten werden verslagen of zelf punten lieten liggen heeft Meervogels 1 de koppositie in de Overgangsklasse inmiddels in handen met nog 3 wedstrijden te gaan. Aankomende zaterdag wacht HKV/Ons Eibernest in sporthal De Veur (aanvang 20:15) die na een dramatische competitiestart ijzersterk aan het terugkomen is op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen is nog slechts 3 punten. Bij winst kan Meervogels 1 tegen directe concurrent Achilles op zaterdag 17 februari een definitieve slag slaan richting de Hoofdklasse. De laatste wedstrijd, voor zover deze nog van belang is, is tegen DOS op 10 maart in sporthal De Veur in Zoetermeer.


In het spoor van Meervogels 1 is ook het 2e team van de selectie bezig aan een ijzersterk zaalseizoen. Nadat de 2e wedstrijd van het seizoen ongelukkig werd verloren leed de ploeg in de volgende 9 wedstrijden slechts 1 nederlaag. De enig overgebleven concurrent Tempo 2 staat op 1 punt van De Meervogels met nog 3 wedstrijden te gaan. Komende zaterdag is in sporthal De Veur de topper tegen Tempo die aanvangt om 18:50 . Bij winst kan Meervogels 2 met een overwinning in Den Haag tegen Achilles het kampioenschap in de 1e klasse veilig stellen op zaterdag 17 februari.

-advertenties-

-goede doel-