De eerste twee wedstrijden van het ijshockey WK U18 dames zijn zeer goed verlopen voor het Nederlandse team. In Mexico wonnen de Nederlandse meiden van Spanje en Turkije, morgen wacht het duel tegen Kazachstan.

NedTur resized 1Uit Zoetermeer spelen Larissa Haverkorn en goalie Eline Gabriele mee voor het Nederlandse team, bekijk hier ons eerdere interview met deze meiden: Stoere-meiden-naar-wk-ijshockey 

Prima start

De eerste wedstrijd van het Nederlandse team tegen Spanje leverde meteen een klinkende 4-2 zege op. De meiden van bondscoach Alf Philippen kenden een lastige tweede periode, maar knokten zich knap naar de overwinning.

Larissa Haverkorn maakte het eerste doelpunt voor Nederland en zetten de ploeg al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. In de tweede periode kwamen de Spaansen weer op gelijke hoogte en maakten het flink lastig voor de Nederlandse speelsters. Het slotstuk van de wedstrijd was echter voor onze leeuwinnen, die de wedstrijd uiteindelijk met 4-2 wisten binnen te slepen.

Turkije verpulvert

Turkije, op voorhand ingeschat als laagvlieger, kwam er simpelweg niet aan te pas in de tweede wedstrijd op het WK. Nadat de wervelstorm na 60 minuten was gaan liggen prijkte er een 12-1 uitslag op het scorebord. Nederland drong de Turken direct na de puck drop terug het eigen vak in, waar zich ook het merendeel van de wedstrijd afspeelde.

Zes punten uit twee duels is een veelbelovende start voor Oranje. Morgen is er een rustdag voor de leeuwinnen, die wel trainen. Nederland hervat het toernooi vrijdag met het duel tegen Kazachstan.

 

Bekijk hier een goal van Larissa:

-advertenties-

-goede doel-