Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd op het programma van Taverzo tegen het Franse Istres TT. De ploeg uit de Franse Pro A ging op de uit-wedstrijd pijnlijk onderuit, waardoor de kansen voor de ploeg uit Zoetermeer aanzienlijk groter zijn dan verwacht.

taverzo ettucupAlleen als de Fransen een 3-0 overwinning binnen weten te slepen, maken ze nog kans op een plek in de kwartfinale. In dat geval zal er eerst naar het aantal gewonnen sets worden gekeken, in Istres was dit 9-4 in het voordeel van Taverzo. In het geval er dan nog steeds sprake is van een gelijke stand zullen de punten worden geteld. Voorzitter Jacob de Boer: “Ik kijk uit naar dit duel, doordat ik met een griep in bed lag heb ik voor het eerst een uitwedstrijd in Europa gemist. Gelukkig heb ik via de meegereisde supporters nog livebeelden vanaf de tribune meegekregen en intens kunnen meeleven. Ik ben ervan overtuigd dat het team er ook in Zoetermeer keihard voor zal knokken, maar ik weet ook dat we pas echt in de 1/4 finale staan als we dat ene puntje ook daadwerkelijk hebben gemaakt. We roepen alle liefhebbers van de tafeltennissport dan ook op om zondag te komen kijken en ons te steunen. De toegang is gratis, maar let wel vol is vol, dus wees op tijd zodat je zeker weet dat we nog een plekje vrij hebben in onze zaal.”

Bij de entree zijn consumptiemunten te koop. De deuren voor de toeschouwers gaan open om 12:00 en de wedstrijd zal aanvangen om 13:00.

Bij de wedstrijd zondag worden dezelfde spelers verwacht als in Frankrijk, de keuzes voor een opstelling worden kort voor aanvang bij de scheidsrechters ingeleverd en over de individuele wedstrijden valt dus nog weinig te zeggen. Coach Sven Groot laat vooralsnog weinig los over de opstelling van de Zoetermeerse formatie. Sven Groot: “Op dit moment heb ik nog geen idee wat we gaan doen. Doorgaans bespreek ik dit samen met teammanager Ruud van Graafeiland een dag voor de wedstrijd en vervolgens met het team en kijken we tijdens het inspelen nog of alle spelers goed in de voorbereiding zitten.“

Voorafgaand aan het Europese geweld staan zaterdag 27 januari de eerste wedstrijden van de voorjaarscompetitie het programma:

– vanaf 10:00 jeugd

– om 13:00 rentree in de 3e divisie van het tweede team van Enjoy & Deploy Taverzo met debutant Jacintha de Hoop

– om 15:00 HSC/HET-IT Taverzo – TTV Lybrae Heerlen in de eredivisie dames.

Adres: Taverzo | Willem Alexander plantsoen 4 | 2713 VM Zoetermeer

 

Foto: Elsbeth Parmentier

 

-advertenties-

-goede doel-