Twitter 13:04 - 10 jan. 2018: “Ik heb gewonnen, verloren, gejuicht en gejankt, maar vooral genoten van mijn jaren als topsporter. Nu is het tijd om te stoppen. Iedereen bedankt en succes met zijn of haar dromen werkelijkheid te laten worden. Op naar nieuwe uitdagingen!”

Freek van der wartMet deze woorden maakte shorttracker Freek van de Wart vandaag bekend dat hij per direct een punt zet achter zijn topsportcarrière. De 29-jarige Zoetermeerder brak in 2016 zijn enkel. Meerdere operaties volgden, maar hij kwam nooit meer terug op zijn oude niveau. Daardoor wist hij zich niet te plaatsen voor de Winterspelen van Pyeongchang. Van der Wart mist nu de motivatie om verder te gaan.

Succes

Zijn grootste individuele succes haalde Van der Wart in 2013 in Malmö. Hij won daar de Europese titel op de 1000 meter en de 3000 meter superfinale. In 2015 greep Van der Wart in eigen land in Dordrecht zilver op de 1000 meter. Op de aflossing volgde het grootste succes in 2014. Van der Wart won met de Nederlandse mannenploeg de wereldtitel op de aflossing bij de wereldkampioenschappen shorttrack 2014 in Montreal. Het brons bij de wereldkampioenschappen shorttrack 2015 in Moskou betekende de vierde medaille op rij voor de Nederlandse ploeg op de aflossing.

-advertenties-

-goede doel-