dwoVoetbal - DWO 1 speelt met 1- 1 gelijk in Zwammerdam. De Zoetermeerders hadden zeker kans op meer. Maar VVZ zette in de slotminuten veel druk en kregen een grote kans op de overwinning. Voor DWO blijft er de hoop om de aansluiting te behouden met de subtop.

Zaterdag werd de competitiewedstrijd tegen v.v. Zwammerdam (VVZ) uit Zwammerdam gespeeld. In hun logo is een zwaan te zien zittend op een burcht. De plaats heette vroeger Zwanendam, naar het geslacht van Swaanenburgh, dat in deze plaats een kasteel bewoonde. De bijnaam van VVZ is ‘Damme’, van Dammenaren zoals de inwoners van Zwammerdam worden genoemd.

In de 6e minuut komt het eerste gevaar van VVZ als een voorzet vanaf links wordt gemist door een DWO-verdediger, maar het daaropvolgende schot van een Damme speler wordt geblokt om uiteindelijk in de handen van Jim van der Leer terecht te komen. In de 11e minuut gleed een verdediger van VVZ uit waardoor Dicenzo Tjin de bal kon bemachtigen maar zijn balaanname was onvoldoende om zijn run naar het doel voort te zetten. Een minuut later was het Wouter Bakker die een goede steekpass gaf op Dicenzo, maar hij werd jammer genoeg afgevlagd voor buitenspel. Weer een minuut later was de 1-0 in de maak. De bal komt na een aanval van VVZ over rechts, in een wel of niet buitenspel situatie, uiteindelijk op de 16 meterlijn terecht, die vervolgens goed wordt ingeschoten door de nummer 11 Justin Bons.

Daarna zet DWO aan en heeft een goede fase in de wedstrijd. In de 17e minuut wordt Kevin Mbemba, na een veelbelovende aanval, helaas afgevlagd in buitenspel positie. Ook VVZ blijft gevaarlijk. Floyd Bensen kan de bal uit een voorzet van VVZ nog net wegkoppen voordat een Damme speler zijn hoofd tegen de bal wil zetten. In de 22ste minuut is het wederom Kevin die zijn schot over het goal ziet gaan. De mooiste actie volgt in de 24ste minuut. Jersylee Riley geeft een schitterende pass op de al lopende Kevin. Al zwevend brengt hij de bal onder controle om vervolgens tegen de buitenkant van de paal te schieten. In de 26ste minuut is het de goed coachende Jim die een hele goede redding heeft op een inzet van een Damme speler. Rond de 38ste minuut brengt Jim uit een directe vrije schop van VVZ wederom redding door al duikend de bal stijlvol klemvast te pakken. In de 40ste minuut was er tijdens een goede actie van Dicenzo licht contact binnen de 16, maar het contact was net niet zwaar genoeg voor een directe vrije schop vanaf 11 meter. Een doelpunt hangt in de lucht. Een minuut later wordt Kevin afgevlagd in buitenspel positie na wederom een goede pass van Jersylee. Onze voorhoedespelers spelen op het randje van buitenspel. Voor de rust valt dan toch de verdiende gelijkmaker. Na goed storen van Kevin en Jeroen Farber na een afgeslagen aanval komt de bal wederom bij Jeroen die vervolgens een assist geeft op Kevin. Ruststand 1 – 1.

DWOzwammerdam

Na rust is het Kevin die bijna de 2-1 binnenschiet. Tijdens een aanval wordt hij net gehinderd om echt goed uit te halen en in de 48ste minuut wordt een kopbal van Kevin na een DWO voorzet goed geblokt door de pas 18 jarige VVZ doelman Emiel Samson. Geen bekende van Gert overigens. DWO is feller en is ook voetballend beter. DWO heeft VVZ aardig in de tang. In de 60ste minuut heeft diezelfde Emiel de grootste moeite om een voorzet van Floyd Persson tot corner te verwerken. Jim moet daarna redding brengen op een inzet van VVZ vanaf de 5-meterlijn. Diverse combinaties van onze DWO-aanvallers worden binnen de 16 te ver doorgevoerd. De voorhoede spelers van FC Barcelona zijn daar meesters in. Eerder schieten op het vijandige goal was wellicht voor onze jongens een betere keuze geweest. Een minuut later volgt er dan ook een schot van Daniel dat over het goal gaat. DWO is wel in de aanval, maar echt uitgespeelde kansen zijn er eigenlijk niet. De club die nu zou scoren zou de wedstrijd winnen. Dat gevoel was er bij de toeschouwers. Een wissel volgt. Dicenzo wordt vervangen voor Marwan Moradi.

Een afvallende bal valt in de 84ste minuut net niet goed voor Jersylee. DWO komt in de 86ste minuut goed weg na een inzet van VVZ. Keeper Emiel moet zich in de 88ste minuut wederom strekken als een voorzet op de duikende Daniel van Hek doorschiet en bijna in de kruising van zijn doel belandt. In de 90ste minuut geeft Jeroen nog een voorzet bij de tweede paal, maar daar was op dat moment niemand van DWO. Er komt nog 5 minuten blessuretijd bij en in deze vijf minuten komt DWO twee keer met de schrik vrij. In de 93ste minuut wordt er te laconiek verdedigd en in de situatie die daarop volgt blijft een tegendoelpunt gelukkig uit. In de 94ste minuut wordt de bal na een VVZ aanval tegen de binnenkant van de paal geschoten om vervolgens het veld weer in te rollen. Het is een spannende ‘blessure’ slotfase waar VVZ niet tot scoren kan komen. Eindstand 1 – 1.

Te concluderen is dat DWO vandaag de punten moest delen met VVZ, maar dat dit niet nodig was geweest. De kansen waren er. DWO komt in de slotfase uiteindelijk nog goed weg als VVZ niet tot scoren kan komen. Jim had een engeltje in zijn doel hangen.
Om de aansluiting met de subtop te behouden zou een overwinning, 25 november thuis tegen Koudekerk, welkom zijn. Drie punten zijn er te behalen temeer als u de Blauw-Witte Brigade met uw sportieve support naar voren stuwt.