klaverbladloop

Nat, maar tevreden finish van de kinderloop (foto Gert-Jan ten Brinke)

Nog nooit hebben zoveel lopers deelgenomen aan de Klaverbladloop. Ondanks de matige weersomstandigheden hadden zich in totaal 1165 lopers ingeschreven om aan één van de afstanden deel te nemen. De organisatie had aan het aantal voor-inschrijvingen al een indicatie dat het storm zou gaan lopen en was tot in de puntjes voorbereid.

klaverbladloopDe organisatie moest er vroeg voor uit bed ( de parcoursbouwers vertrokken al om 7 uur ), maar toen de eerste lopers zich melden was alles in gereedheid. Dit jaar waren er ook veel kinderen die deelnamen aan de speciale kinder- en scholenloop over 1 km. Helaas viel de start gelijk met een regen- en hagelbui, maar het is aan de andere kant natuurlijk wel stoer om onder barre weersomstandigheden te lopen. Niemand liet zich er dan ook van weerhouden fanatiek de kilometer af te leggen, hoewel sommige ouders daar wel stiekem op hadden gehoopt. De kinderloop werd gewonnen door Paolo van der Starsten in 3:31 met vlak daarachter Lies Kneppers en Tim van Tilburg.

Bij de start van de wedstrijd- en recreatieloop waren de weergoden de lopers al vriendelijker gezind en tijdens de loop brak zelfs zo nu en dan het zonnetje door. Dit jaar kon men ook spreken over een internationaal deelnemersveld, met lopers uit Frankrijk, USA en Polen. En er was ook strijd, strijd om de eerste plaatsen, strijd tegen de elementen en strijd tegen de klok. Op alle afstanden zijn mooie tijden gelopen, zoals Patrick Kwist op de 15 km met een fraaie 50:47 en een bijzonder mooie tijd van Carla Ophorst op dezelfde afstand 1:01:10. Het publiek en speaker Kees Franken bleven de lopers aanmoedigen totdat ook de laatste loper binnen was.

Na afloop was het een gezellige drukte in de kantine en de gerenoveerde indoorhal van Ilion. Directeur Peter Paul Barth van hoofdsponsor Klaverblad blikte na de prijsuitreiking dan ook tevreden terug. Voor de 80 (!) vrijwilligers van Ilion restte nog het opruimen na afloop. Gelukkig maken vele handen licht werk zodat dit snel gedaan was.

 

Voor de volledige uitslag en foto’s, zie www.ilion.nl 

 

Foto links door Jan Smit

-advertenties-

-goede doel-