Voetbal - DSO had zaterdag geen competitieverplichtingen, maar een speelde een duel in de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker tegen ASC. DSO wilde deze wedstrijd gebruiken om zelfvertrouwen te tanken, want daar kan de ploeg van trainer Faizal Soekhai wel wat meer van hebben.

. Voor veel clubs zijn dit wedstrijden van mindere betekenis, veel trainers hechten minder waarde aan dit toernooi dan aan de competitie. Ook voor DSO geldt dat deze wedstrijden zich dan uitstekend lenen om aan het zelfvertrouwen te werken. Dat de Zoetermeerse ploeg het zelfvertrouwen kwijt is, bleek wel uit de noodzakelijke strafschoppenserie na de reguliere speeltijd. Verder dan drie strafschoppen kwamen de Zoetermeerders niet. Het miste twee van deze drie strafschoppen en ASC schoot 4 pingels raak. Hierdoor is DSO uitgeschakeld voor de volgende ronde.

 

 DSOasc1
 Jeroen van Bergen van ASC probeert  de aanval van
Jeremy Burke (DSO) te blokken

 

De equipe van trainer Faizel Soekhai moest zoals gezegd aantreden tegen ASC uit Oegstgeest. De ploeg van ASC-trainer Mohamed Bougrine bezet de zevende positie in de zondag derde klasse A, met zeven punten achterstand op de nummer één van de ranglijst. Het Zoetermeerse DSO vecht juist om de aansluiting te houden, maar liep vorige week meer schade op door het verlies tegen RCL. Met tien punten achterstand op koploper Lugdunum zal het lastig worden om dit seizoen prijzen binnen te slepen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat DSO dit seizoen, mede door het missen van spelbepalende spelers, momenteel niet meer in huis heeft en vermoedelijk zal moeten gaan strijden om een mooie plaats in de middenmoot. De ploeg werkt momenteel hard aan het zelfvertrouwen, maar ook tegen ASC lukte het de ploeg niet dit terug te vinden.

 

Slaapverwekkend

 

Over de wedstrijd weinig goeds te melden. Het was een slaapverwekkende vertoning op sportpark Overveer dat na negentig minuten spelen met dezelfde stand eindigde als bij het begin van de wedstrijd. DSO had de gehele wedstrijd de controle. Het ontbrak echter aan scherpte voor het doel. Via de zijkanten kwamen de bezoekers vaak goed door, maar het omzetten in echt uitgespeelde kansen kwam er nauwelijks van. In de eerste helft kreeg DSO een aantal grote kansen, maar de bal wilde er niet in. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij ASC vooral met lange ballen gevaarlijk probeerde te worden. De kansen waren er echter voor de ploeg uit Zoetermeer, maar net zoals in de eerste helft ging de bal er ook in het tweede bedrijf niet in.

 

 DSOasc2
 Ook verdediger Milan van Schaijk was dicht bij een doelpunt
maar ASC captain Sean Goebel wist dit te voorkomen.

Strafschoppen

De strafschoppenserie die volgde eindigde in het voordeel van ASC. DSO miste de eerste twee strafschoppen waardoor ASC genoeg had aan de vier gescoorde pingels. Voor DSO rest niets anders dan zich opnieuw en optimaal zien op te laden voor de competitiewedstrijd van volgende week tegen koploper Lugdunum op sportpark Bentwoud.

 

Verslag en foto's: Eric de Wit

 

Meer sport? Like onze facebook Sport Zoetermeer

 

-advertenties-

-goede doel-