Voetbal - SVO verlaat de laatste plek in de 4e klasse D. Met een stand van 3-0 mochten zij de rust in en dat was meer dan ze hadden verwacht. In de tweede helft was er echter een heel ander wedstrijdbeeld. De mannen van HPSV boden veel meer tegenstand. Toch liep de score verder op voor SVO.

SVOzaterdag1SVO kreeg afgelopen zaterdag de mogelijkheid om de laatste plek achter zich te laten in de 4e klasse D. De Zoetermeerders ontvingen thuis HPSV uit Den Haag, dat een plek hoger stond dan SVO. Er moest dan ook gewonnen worden.

Na vijf wedstrijden oprij verloren te hebben begon SVO dit keer eens meteen met fris en aanvallend voetbal, wat meteen resultaat opleverde. Na nog geen vijf minuten spelen stond SVO al met 1-0 voor ( Jasper van Vliegen). HPSV bood het eerste half uur nog tegenstand, maar na de 2-0 van Mark van Domburgh was het verzet van de Haagse politieformatie gebroken. Na geblunder van de keeper van HPSV kwam SVO zelfs op een 3-0 ruststand.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Na de 3-0 ruststand was de verwachting dat SVO de score zou uitbreiden en met gemak over HPSV heen zou lopen. Maar helaas voor het team van trainer Fred van Dokkum bood HPSV goed partij in de tweede helft en kon de score pas in de slotfase worden uitgebreid. Jasper van Vliegen maakte zijn tweede van de middag (4-0) en Jan-Dirk Schaap mocht de 5-0 eindscore aantekenen.

Eindelijk eens een dik verdiende overwinning voor SVO, waardoor het nu op een 8e plek staat met zes punten uit zeven wedstrijden in de 4de klasse D. Nu heeft de ploeg uit Oosterheem 19 doelpunten voor en 26 tegen. De volgende wedstrijd is de stadsderby uit tegen FCZ op 18 november.

Verslag : Rewin Hoeblal.

Bron foto: Website SVO