IMG 20171018 WA0003

Trampolinespringers van GV Pro Patria Zoetermeer samen met hun nieuwe trainer Rea Lenders (rechts)

 

Rea Lenders (37) gaf bij het afscheid van haar actieve sportcarrière in september 2016 aan haar kennis en ervaring als trainer/coach over te willen dragen aan de volgende generatie jonge talenten. Zelf werd zij tien keer Nederlands kampioen trampolinespringen en nam aan twee Olympische Spelen deel (2004/2012).

 

De trampolinespringers van GV Pro Patria staan al jarenlang aan de top van het Nederlandse springen. Helaas is de huidige trainingsaccommodatie niet langer toereikend om alle toppers te behouden, maar met de komst van Gymworld hoopt de vereniging binnen afzienbare tijd over de juiste faciliteiten te beschikken en de aanstormende toptalenten voor de vereniging en Zoetermeer te kunnen behouden.
Maar met faciliteiten alleen zijn we er niet. Afgelopen zomer werd Rea Lenders door de vereniging gepolst om haar kennis en ervaring om te zetten in een trainerschap bij Pro Patria. Lang hoefde zij daar niet over na te denken. In de gesprekken met de hoofdcoach/manager van de afdeling Trampolinespringen Marguerita la Vos trof Rea een oude bekende en er was direct een klik.

“Ik wil graag mijn ervaring delen” zegt Rea. “Achter ieder talent schuilt een mens en ik wil ze niet alleen beter maken in hun sport maar ze met mijn kennis en ervaring ook helpen in de ontwikkeling als mens” vervolgt ze. Op dinsdag en woensdag verzorgt zij de trainingen voor de wedstrijdsporters van de afdeling. Op woensdag geeft ze training samen met Ilse Cikot een andere oud bekende van Rea.
“Ik zou graag nog een Olympische Spelen meemaken, maar nu als coach” zegt Rea over haar persoonlijke doelstelling. “Maar vooral wil ik plezier beleven aan de sport en de sporters begeleiden in het bereiken van hun ambities, waarbij ik het belangrijk vind dat zij zelf hun doelen stellen”.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-