dwo 15 10 17DWO begon goed aan de wedstrijd op het sportpark ’De Groene Wijdte’ tegen DSVP (Door Samenwerking Verkregen Pijnacker). Maar inde eerste helft lukte het de ploeg niet om hun stempel op de wedstrijd te drukken. In de tweede helft volgde een zwaar bevochten overwinning.

In de 6e minuut gaf Dicenzo Tjin een pass door de as van het veld op Jeroen Farber maar Jeroen schoot over. In de 9e minuut begon de aanval bij Daniel van Hek, de bal kwam vervolgens bij Keanu Poulo, die vanaf links naar binnen kruiste en een schot afvuurde op de vuisten van de keeper. In de rebound was het Jeroen die matig inschoot in de handen van de keeper. Dat had de 0 – 1 kunnen zijn. Het leek wel of DSVP met 3 verdedigers speelde, met de nummer 4 die telkens inschuift naar voren. Daar lag dan wel de ruimte voor DWO. In de 14e minuut was het spits Jeroen die een kopbal van een DSVP speler vanuit een corner van zijn eigen doellijn kopte.

Dicenzo had in de 36ste minuut een mooi huzarenstukje in huis net voor de tribune, maar de kaats daarna door één van zijn medespelers was helaas te hard voor hem. Tot teleurstelling van Dicenzo zelf. Keeper Jim behoedde DWO van een achterstand door een directe vrije schop van een DSVP speler prima te toucheren tot corner. Wat een weelde dat DWO deze keeper in het goal heeft staan. Net voor rust schoot DSVP een directe vrije schop, na gevaarlijk spel, in de verre hoek over. In de slotminuut van de eerste helft gaf Joep een pass op Kevin Mbemba maar zijn beslissende actie om zijn directe tegenstander uit te spelen lukt net niet en de bal wordt tot corner verwerkt.

Ondanks de vele beschreven aanvallen was het toch een matige eerste helft. De snelheid van de voorhoede spelers van DWO werd niet altijd gebruikt. Verdediger Floyd Persson kon in de eerste helft niet opkomen langs de lijn, omdat hij zijn handen vol had aan zijn directe tegenstander. De acties van de goed spelende Jersylee Riley waren weliswaar prima, maar vertraagden ook af en toe de snelheid in een al ingezette aanval. Ruststand : 0 – 0.

In de rust wordt Marwan Moradi vervangen voor Wouter Bakker. Vlak na rust is het enige doelpunt van de wedstrijd in de maak. Een kaats tussen Jersylee en Joep komt uiteindelijk bij Jeroen terecht die de keeper met een schot passeert. Een verdiende voorsprong. De sfeer binnen het veld wordt in de minuten daarna grimmiger. Het woord ’respect’ wordt door sommige DSVP spelers in het verloop van de tweede helft niet nageleefd door de bal niet over de zijlijn te schieten als een DWO speler tot 3 keer toe geblesseerd op het veld ligt. Keeper Jim verricht in deze fase van de wedstrijd nog een goede redding en aan de overkant kopt Kevin net over. DWO heeft in het eerste gedeelte van de tweede helft een veldoverwicht. Jersylee had in de 69ste minuut de 0 - 2 op zijn pantoffel, maar schiet vanaf de 12 meter lijn recht in de handen van de keeper. In de 75e minuut gaat een kopbal van een DSVP speler gelukkig voorlangs.  Vanaf de 80ste minuut is het DSVP wat op jacht gaat naar de gelijkmaker. DWO laat zich in de resterende minuten terugdringen door DSVP. De voorhoede van DWO kan in deze fase de ballen niet meer vast houden om hun achterhoede en het middenveld wat adem te geven. De ballen worden vervolgens door DSVP weer net zo hard het strafschopgebied van DWO ingepompt.

In de 86ste minuut wordt Joep gewisseld voor Lars Piersma. Twee minuten later heeft Jim een schitterende redding en behoudt DWO voor een tegentreffer. Het is een hectische fase. DWO komt niet meer tot uitverdedigen toe. De omroeper van DSVP schalt door de speakers dat de extra speeltijd 6 minuten bedraagt. De net in het veld gekomen Lars moet het veld alweer verlaten vanwege een, zo het laat aanzien, vervelende knieblessure. In de 96ste minuut fluit de scheidsrechter dan eindelijk voor het eindsignaal. Eindstand 0 – 1.

Concluderend is dat we DWO een zwaarbevochten overwinning heeft behaald. Deze overwinning compenseert hiermee de eerste twee niet verdiende nederlagen.
DWO 1 speelt 21 oktober een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen Van Nispen 1 uit De Zilk.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.