Zes karateka van Budoschool Kai Sei deden zaterdag en zondag mee aan de Internationaler Banzai-Cup Open 2017 te Berlijn. Twee mochten optreden in het zonovergoten Curaçao. Met succes, want ze behaalden maar liefst 5 medailles. 

20171009 105002Het weekend begon minder goed. Zaterdag was het de beurt aan Sarah Hagenaar, Marin Hagenaar en Michael Oostindie. Zij verloren allen hun eerste wedstrijd en konden niet meer rekenen op een herkansing, omdat hun tegenstanders de finale niet bereikten. Naast de eigen individuele klasse kwamen Sarah en Michael ook uit in de open klasse, die geen herkansing kent. Ook hierbij werd de eerste ronde door hun beiden verloren en daarmee was voor Sarah, Marin en Michael het toernooi ten einde.

Big Mex

Zondag was het de beurt aan Wissal el Boudakhani, Mex Onderwater en Colin Vercammen. Wissal beet het spits af. Na een voortvarende start, verloor in de halve finale en plaatste zich daarmee direct voor de B-finale. De teleurstelling nog niet te boven verloor zij in een zinderende partij de strijd om het brons en werd daarmee vijfde. Mex betrad daarna de mat. Na winst in de voorrondes bereikte Mex de halve finale, die ze helaas verloor. Door dit verlies plaatste Big Mex zich voor de strijd om het brons. Met doordacht en berekenend karate won ze de B-finale en de derde plaats was een feit. Als hekkensluiter voor Kai Sei was het de beurt aan Colin. Colin bereikte de halve finale en verloor deze, met als direct resultaat een derde plek en daarmee het brons.

Curaçao

Aan de andere kant van de wereld streden twee Kai Sei karateka in Curaçao tijdens de World Cup Wado WIKF. Broer en zus Kosta en Nicole Pappaioannou betraden afgelopen weekend de mat op het onderdeel kumite. Nicole won alle voorrondes overtuigend en bereikte de finale. Ook deze wedstrijd won zij eveneens zeer overtuigend met 9-0 en de gouden plak was hiermee binnen. Kosta wist net als zijn zus overtuigend de finale te bereiken. De finale wist Kosta niet naar zijn hand te zetten, maar een zeer verdiende zilveren medaille was wel een feit. Kosta kwam ook uit in één van de Nederlandse teams voor jongens. Dit team plaatste zich door sterk karate voor de strijd om het brons en deze wedstrijd werd gewonnen. Hierdoor was er voor Kosta, naast het zilver in zijn eigen klasse, ook een bronzen team medaille.

Foto v.l.n.r.: Wissal, Colin, Michael, Mex en Marin

-advertenties-

-goede doel-