Kevin Mbemba van DWO is dé man van de doelpunten in de thuiswedstrijd tegen WDS1. Vier treffers komen van zijn voet en ook een goede assist die door Joep Rovers tot doelpunt verheven kon worden. Voor de voetballers uit het Westerpark betekent dit dat ze hun eerste winst binnen hebben.

KevinDWOHet was een grijze en natte dag in het herfstachtige Westerpark. Omdat het grasveld was afgekeurd werd er uitgeweken naar een kunstgrasveld. De tegenstander van DWO was v.v. WDS (Waarder Driebruggen Samen) uit Driebruggen.

Aan de hand van de meisjes onder 11 jaar, het DWO jeugdelftal van de week, kwamen de boys het veld op. DWS stond al op het veld dus van een keurige opkomst van beide teams was helaas geen sprake. DWO kwam sterk uit de startblokken. Ze hadden iets recht te zetten, dat bleek wel. In de 6e minuut lag de bal al in het netje achter de keeper van WDS. Een voorzet van Calvin Urgert werd ingekopt door Kevin Mbemba.
In de 16 minuut was er een prima combinatie tussen Calvin Urgert en Jeroen Farber, maar net toen Calvin een schot in gedachten had, werd de bal tot corner verwerkt door een verdediger van WDS. Een identieke situatie gebeurde twee minuten later aan de overzijde voor het doel van Jim van der Leer. Hier was het Daniel van Hek, die net op tijd de bal tot corner kon verwerken. In de 20e minuut was er een schotkans voor de bezoekers, maar de bal ging nog hoger dan de afrastering achter het doel de sloot in. Zelf halen, werd er geroepen door het publiek. Iedereen kon daar wel om lachen, ondanks de regen. In de 23e minuut komt er een voorzet van Jersylee Riley vanaf de rechterkant op Kevin. Deze neemt de bal keurig aan in de lucht om vervolgens de bal beheerst binnen te schieten. Een 2-0 stand was op dat moment meer dan verdiend.

In de minuten daarna werd de bal onder aanvoering van Casper Schutte achterin rondgespeeld om de rust te bewaren en om weer een beetje op krachten te komen want het druk zetten vergde veel energie. Laat WDS maar komen was op dat moment even de gedachte en de enkele spits van WDS kon niet echt druk zetten om het rondspelen van DWO te ontregelen. Daarna waren er nog enkele goede aanvallen van DWO, maar het beslissende schot bleef uit. Tot aan de rust uitspelen zou je zo zeggen maar WDS maakt in de 44ste minuut de anschlusstreffer. De in buitenspel lopende linksbuiten van WDS ontvangt de bal en kruist slim voorlangs bij onze verdediger. Een voorzet volgt, die hard wordt binnen geschoten. Niet fijn als je net voor rust een tegentreffer moet incasseren. Ruststand 2 – 1.

Het eerste gevaarlijke wapenfeit was in de 48e minuut voor WDS. Een prima lage voorzet werd door twee WDS spelers gemist. Daar kwam DWO erg goed weg. Een minuut later wordt het 3-1. Een voorzet van Floyd Persson wordt goed diagonaal ingekopt door Kevin. Keeper is natuurlijk kansloos. Dat is nummer drie voor Kevin. WDS geeft zich echter nog niet gewonnen. Onder aanvoering van de goed spelende Lourens Uiterwijk, (rugnummer 11) trekt WDS weer ten aanval. In de 52ste minuut haalt een WDS speler loeihard van 8 meter uit op het goal van DWO, maar de bal wordt uitstekend geblokkeerd door goalie Jim. In de rebound gaat de bal vervolgens loeihard over. Een belangrijke redding door Jim in deze fase van de wedstrijd.

dwoMarwan Moradi wordt in het strafschopgebied in de heupzwaai genomen na een prima steekpass van Joep Roovers. De penalty, die wordt genomen door Jeroen Farber gaat over de dwarslat. Ook dit had een belangrijk moment in de wedstrijd kunnen zijn. Maak je deze strafschop dan wordt het 4 -1 en dan gooi je de wedstrijd op slot. In de 61ste minuut schiet een WDS speler na een doorkopbal hoog over. In de 63ste minuut is het Jersylee, die bijna uit stand net naast schiet. Twee minuten later geeft Joep een schitterende steekpass op Calvin, die een voorzet geeft, waarna de bal in tweede instantie terechtkomt bij Kevin die zijn vierde doelpunt van de wedstrijd maakt. Een uitstekende prestatie. Kevin neemt direct de leiding in het topscorers klassement.

Joep Roovers krijgt in deze fase van de wedstrijd meer ruimte. Zijn directe tegenstander kan het allemaal niet meer belopen. En dan is Joep in zijn element en kan hij de ene na de andere pass verzenden. In de 71ste minuut is er een snelle aanval over rechts via Kevin. De voorzet volgt op Jeroen die met een simpele beweging de keeper uitspeelt en binnen schiet. In de laatste 10 minuten met Lars Piersma voor Joep is het net de attractie Rollercoaster in Euro Disney met muziek van Aerosmith. DWO krijgt kans op kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar slordigheden en het ontbreken van killersmentaliteit sluipen in het spel van DWO. Niet geheel onlogisch natuurlijk. Maar we weten inmiddels allemaal, inclusief Dick Advocaat, hoe belangrijk het doelsaldo kan zijn. Eindstand 5-1.

Man of the match is Kevin Mbemba met vier treffers en een assist. De wijzigingen in de opstelling hebben goed uitgepakt. Dicenzo Tjin en Daniel van Hek prima gedaan. DWO 1 is van die akelige nul punten op de ranglijst verlost.

07-10-17 Competitiewedstrijd s.v. DWO 1 – v.v. WDS 1. Ruststand : 2 – 1; Eindstand: 5 – 1

Op 14 oktober speelt DWO 1 een uitwedstrijd om 14.30 uur tegen v.v. DSVP uit Pijnacker.

Verslag: Cees Schutte