20170928 213920Er is weinig aandacht voor ijshockey in de media in Nederland. Daar wilde Zoetermeerder Ed Versteeve iets aan veranderen. Hij richtte de website Face-Off.nl op en merkte al snel dat hij niet de enige is die meer aandacht wil voor ijshockey.

Ed Versteeve is 40 jaar en getrouwd met Stefanie. Samen hebben zij een tweeling van 5 jaar. Hij werkt voor Tempo team als arbeidsbemiddelaar en ijshockey is al sinds zijn jeugd zijn grote passie. “Nee, ik schaats nog geen meter en scoren zal me niet lukken, maar ik volg alles wat met de sport te maken heeft”, zegt Ed met een lach. Hij kijkt graag de Amerikaans NHL, waar technisch erg goed gespeeld wordt. Maar ziet ook de charme van het harde Nederlandse spel. Als liefhebber is er echter één punt dat hem intens ergert en dat is het feit dat zijn sport weinig aandacht krijgt. “IJshockey is een Olympische sport, maar ik zie het nooit meer op TV”, zucht Ed.

Face-Off!

Die ergernis komt onder vrienden van Ed vaak ter sprake. Een aantal van hen schreef voor Sport Amerika, waar het ijshockey naar hun gevoel ook steeds minder aandacht kreeg. Begin januari 2017 besloot Ed hier iets aan te gaan doen en richtte samen met vrienden een eigen ijshockey site op onder de naam Face-Off.nl met als ondertitel: ‘100% ijshockey’. Face off betekent in het ijshockey zoveel als: ‘hervatting van het spel’. Van elke team staat een speler klaar om de puck te veroveren. Deze twee spelers wachten tot de scheidsrechter de puck op het ijs gooit. Een Face off heeft alles in zich wat ijshockey rijk is. Het gaat om snelheid, tactiek, balans en behendigheid.

 

Vol enthousiasme er in vliegen

Inmiddels is de website sinds 3 september 2017 in de lucht. Daarvoor hebben de negen ‘spelers’ van Face-off.nl al wel wat reuring op Facebook gemaakt. “Wij hoopten om voor het einde van het jaar 1500 volgers te hebben op onze Facebook pagina, maar we zitten nu al aan de 2200! Het is wel duidelijk dat er veel liefhebbers van ijshockey zijn die graag zien dat hun sport de aandacht krijgt die het verdient”. Ook bezoekersaantallen van de website overtreft hun verwachtingen, net als de vele positieve reacties uit binnen- en buitenland. Inmiddels zijn er 15 mensen nauw betrokken bij het vullen van de website.

Ed maakt er geen geheim van: “Ik ben er gewoon 100% ingevlogen. Ik heb geen idee waar dit gaat eindigen, maar ik vind het geweldig. Ik mag spelers interviewen die ik al jaren volg en coaches nemen met mij contact op om het laatste nieuws door te geven. Zoals mijn jeugdheld Ron Berteling. Daar stond ik vroeger als 10-jarig ventje bij Rotterdam Panda's ademloos naar te kijken. Dan is het wel super gaaf om hem nu te interviewen!”

Het team van Face-Off.nl heeft nu de smaak te pakken en denkt hard na over de toekomst. "Wij zijn nu al bezig met plannen, leuke plannen. Helaas mag ik daar niets over zeggen. Maar je snapt wel dat wij de smaak te pakken hebben en het ijshockey nog meer in het nieuws willen brengen. En net als een goed team, kijken wij hoe wij verder kunnen verbeteren", zet Ed met een lach die verraadt dat er nog heel wat te komen staat.

Meer weten

Lees meer ijshockey op: face-off.nl
Zie hun Faceboek

 Films: Chris de Leeuw

-advertenties-

-goede doel-