DSO LambooDoelpuntenmaker Tim Lamboo in actie voor DSO

Zaterdag stonden de debutant in de tweede klasse Nieuwkoop en DSO tegenover elkaar op een feestelijk sportpark. Rookbommen, confetti en muziek moesten de sfeer verhogen. Reden van dit feestje zat hem in het feit dat voor de officiƫle competitiestart aandacht werd besteed aan het nieuwe shirt dat de hele vereniging DSO vanaf dit seizoen gaat dragen.

Verfrissend was de wedstrijd na dit feestje echter nog niet. De eerste fase van het duel was het voornamelijk aftasten van beide kanten en het leek erop of beide ploegen bang waren tegen een achterstand op te lopen. Dit resulteerde in een voorzichtig heen en weer spelen van de bal en het aftasten van elkaars mogelijkheden. Nieuwkoop, vorig seizoen nog uitkomend in de derde klasse, promoveerde via de nacompetitie (twee keer winst op Lyra) naar een niveau hoger. De thuisploeg speelt inmiddels al een aantal jaar in deze klasse en kent het grootste gedeelte van de tegenstanders wel. Na uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi wilde de ploeg van trainer Koos van Zoest laten zien dat het voor het winnen van de punten was afgereisd naar Zoetermeer. DSO-trainer Faizel Soekhai kan terugkijken op een prima voorbereidende periode, maar heeft wel wat averij opgelopen binnen zijn ploeg. Hij mist vier ervaren spelers die door zware blessures voorlopig buiten de lijnen staan.

Pas na een klein half uur spelen ontstond de eerste gevaarlijke situatie voor het doel van de thuisploeg. Dorus Boddeke werd in een aanval tegen het kunstgras gewerkt en de hele ploeg en de mensen in de dug-out smeekten om een rode kaart, maar scheidsrechter Hilgersom wilde hier niets van weten. De vrije trap belandde echter in de goed opgestelde muur, waardoor het eerste gevaar van de wedstrijd voor DSO was geweken.
Toch duurde het nog bijna tien minuten voor de Bentwoud-bewoners iets terug konden doen. Een schot op doel van Tim Lamboo na een goede voorzet van Jeremy Burke werd knap gepareerd door de Nieuwkoopse doelman Thomas Boekestein. De laatste fase van de eerste helft was in het voordeel van DSO, maar de ploeg was niet scherp in de afronding en verzuimde om zichzelf voor de verplichte rustperiode op voorsprong te zetten.

In het tweede bedrijf was een zwakker spelend DSO te zien, dat wel meer kansen kreeg maar zich het spel lieten opleggen door de tegenstander. Lang bleef dan ook de 0-0 op het scorebord staan. Pas tien minuten voor tijd viel het eerste doelpunt. Een situatie waarbij scheidsrechter Hilgersom een zuivere handsbal over het hoofd zag of anders beoordeelde, belandde voor de voeten van Dennis Boer. Zijn schot werd in eerste aanleg nog gestopt door de Zoetermeerse goalie Rodger Takken, maar in de rebound schoot diezelfde Dennis Boer de bal wel tegen het net en zette hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. DSO probeerde hierna de gelijkmaker te forceren. Met extra aanvallers werd de druk op het doel van Nieuwkoop opgevoerd. Met nog vijf minuten officiƫle speeltijd op de klok werd het gelijke spel dan toch binnengehaald. Tim Lamboo wist uiteindelijk doelman Boekestein te verschalken en zorgde voor de 1-1 eindstand.

Tekst en foto: Eric de Wit