MG 4990Dit weekend zal in het Westerpark het ONK Run-Archery gehouden worden. Run-Archery is een combinatie van veldlopen (cross country) en handboogschieten. De atleten moeten een zeer goede conditie hebben, want na elke ronde boogschieten volgt een ronde op het parcours.

Na het startschot lopen de atleten in verschillende klassen met de boog en pijlen op de rug en/of in de hand een ronde op het parcours (sprint 150-500m en  lange afstand 500-1000m).

Na de hardloopronde komen de atleten bij de schietplaats waar op de gele klapschijven van 20cm doorsnee wordt geschoten. Voor iedere misser dient de atleet een strafronde te lopen. Een goede conditie is dus onmisbaar, te meer omdat het onder controle hebben van de ademhaling heel belangrijk is om zuiver te schieten!

 

Hoge druk op HKS

Op zondag zal het team van HKS Zoetermeer proberen de eerste nationale titel Team relay (estafette) te behalen na hun internationale successen tijdens o.a. Europacup Berlijn, Open Belgisch- en Open Frans kampioenschap.

Publiek is welkom tijdens het ONK, maar wordt voor de veiligheid wel dringend verzocht zich aan de aanwijzingen van de wedstrijdleiding te houden.

-advertenties-

-goede doel-