SAM 2393 copy

Tijdens de open dag op zondag 17 september werd het Ruitersportcentrum aan de Voorweg goed bezocht. Cynthia van Zijl en Harm Kluivers runnen samen sinds 1 juli 2005 het Ruitersportcentrum in Zoetermeer. Tijdens de open dag was er veel te doen voor kinderen en kon men kijken naar demonstraties.

Zo konden de kinderen in de kleine rijbaan springen op een springkussen, hoefijzer werpen, spelletjes wortels en appels (boter,kaas en eieren maar dan met wortels en appels) en paardje-prik spelen of gewoon lekker knutselen. In de grote rijbaan kon men kijken naar diverse demonstraties zoals dressuur les, carrousel en een klein springconcours.

Het Ruitersportcentrum heeft 5 instructeurs voor het geven van lessen en 5 vaste vrijwilligers, maar veel kinderen die op les zitten helpen ook mee om de paarden te verzorgen. Het Ruitersportcentrum is een FNRS erkend bedrijf en voldoet aan alle veiligheidsvoorwaarden. Ze organiseren jaarlijks FNRS wedstrijdjes en KNSA wedstrijden voor de gevorderde ruiters met eigen paard.

SAM 2388  SAM 2388 
SAM 2388  SAM 2388 


Hoefsmid Bart Visser was aanwezig en  liet groot en klein zien hoe de hoeven van een paard onderhouden worden. Kinderen mochten onder zijn begeleiding ook proberen om mee te helpen. De hoeven van een paard moeten zo om de 8 à 9 weken gedaan worden. Van Dierenkliniek de Delta uit Maasland waren er ook 2 dierenartsen aanwezig die de gebitten van de paarden controleerden en behandelden.

De koffie en thee op de open dag waren gratis, evenals de activiteiten, maar mensen die iets wilden geven konden doneren aan KIKA. Zo hebben ze ook een hoekje waar iedereen overtollige spullen of ruiterkleding kan inleveren, deze worden dan voor een klein prijsje verkocht en ook die opbrengst wordt gedoneerd aan KIKA.

 

Tekst en foto's Marja de Laaf

 

 

-advertenties-

-goede doel-