Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

De Britse wereldjuniorkampioen Tom Gale (19 jaar) heeft de veertiende editie van de Klaverblad International High Jump Meeting bij de mannen gewonnen. Bij de vrouwen pakte favoriet Mirela Demireva de overwinning. 

MirelaDemireva KIHJM2017 001In een sterk deelnemersveld, waarbij alle atleten dit jaar al eens 1.85m.of hoger hadden gesprongen, wist de in Zoetermeer trainende Mirela Demireva (BUL) toch nog makkelijk te winnen. Na haar geslaagde sprong over 1.86m. probeerde ze nog het meeting record te verbeteren door de lat meteen op de hoogte van 1.94m te laten leggen. Maar daarvoor bleken de weersomstandigheden (harde wind en lage temperatuur) toch spelbreker. Het bleef bij 1.86 m.

Winnaar

Ook de mannen kregen een overtuigende winnaar in Tom Gale. Op een hoogte van 2.16m. werd hij nog goed gevolgd door zijn landgenoten David Smith, Chris Kandu en ilion lid Douwe Amels. De daaropvolgende hoogte van 2.19m. was vandaag voor Amels te hoog zodat de drie Britten op 2.22m. verder gingen uitmaken wie een, twee of drie zou worden. Alleen Tom Gale haalde die hoogte. Vervolgens probeerde hij nog 2.25m. te springen maar ook bij hem was het weer niet gunstig genoeg om zijn persoonlijk beste hoogte te benaderen (PB 2.30). De talentenwedstrijd werd gewonnen door Ruben van Weerdenburg. 

 

Foto: Winnaars Tom Gale (l) en Mirela Demireva (foto Bjorn Paree)

-advertenties-

-goede doel-