Kiwanis Zoetermeer organiseert zondag 8 oktober samen met Van Herwerden-Way to Bike de Herwerden-Kiwanis Challenge, een event voor kinderen die normaal gesproken niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes heel normaal zijn.

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, die zich richt op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. In Zoetermeer zet de organisatie zich in voor kinderen in Zoetermeer en omgeving die veelal in een minderbedeelde situatie leven. Voor iedereen is er op 8 oktober iets te doen: fiets de veldtourtocht, test exclusieve bikes, bedwing de Ayers Rock of loop langs de kennisstands.

Veldtour-MTB tocht

De Herwerden-Kiwanis Challenge start vanuit Ayers Rock in het Zoetermeerse Buytenpark. Het park staat bekend om haar prachtige MTB-parcours. Daarna vervolgt de challenge zich door de Vlietstreek tot aan Leiden en weer terug door Wijk en Wouden richting Zoetermeer. De route is voor 95% door natuur en afwisselend terrein. De nieuwe en frisse tocht heeft veel te bieden en daagt zowel de beginnende als de gevorderde fietser uit. Dankzij de zorgvuldig gemarkeerde route mis je niets van al het moois dat deze tocht te bieden heeft.

HerwerdenKiwanisChallenge page 001

Test Event

Van Herwerden Way to Bike organiseert na de veldtourtocht het Cannondale en Specialized Test Event. De deelnemers aan de veldtourtocht mogen de beste bikes van deze wereldmerken op het Mountainbikeparcours testen. Hiervoor is inschrijving van te voren via de website verplicht. De nieuwste 2018 modellen van onder andere Specialized, Cannondale, maar ook Santos met Rohloff naaf staan klaar voor een gedegen testrit op het parcours van Zoetermeer.

Ayers Rock Avontuur (Van 11:00 tot 14:00 uur)

Professioneel begeleide activiteiten zoals klimmen, aboriginal jump, hindernisbaan, kanoën, kiiking en boogschieten. Vooraanmelding is aan te raden. Herwerden-Kiwanis Event plaza Leuke standjes, gezellige muziek, een stroopwafel bakker en diverse stands op het gebied van techniek, voeding en onderhoud zijn aanwezig. Kijk op facebook welke stands er op de Herwerden-Kiwanis Challenge aanwezig zijn. Voor meer informatie www.herwerdenkiwanischallenge.nl.

-advertenties-

-goede doel-