Maddox van Deene is afgelopen zondag tweede geworden bij het Europees Kampioenschap BMX. Het EK werd gereden in het Franse Bordeaux waar op het plein 'Place des Quinconces' speciaal voor het Frans kampioenschap en het EK een compleet BMX stadion was aangelegd.

bmxMaddox van Deene prolongeerde 2 weken geleden in Assen al zijn Nationale titel BMC. En ook op de technische baan in Frankrijk liet hij zich niet van de wijs brengen. IJzersterke manches werden gevolgd door goede achtste en kwartfinales. Slechts in de halve finale kende hij een wat mindere race en moest genoegen nemen met plaats 3.

20 meter

Dit zorgde ervoor dat hij vanaf een niet al te gunstige startposities aan de finales moest beginnen. Maar zeer geconcentreerd rijdend wist hij zich vanaf de ongunstige plek vrij snel naar de 2e plek te fietsen. Een plek die hij niet meer uit handen gaf. Als de baan 20 meter langer was geweest had hij vermoedelijk ook zijn voorganger verzwolgen. Met een zeer verdiende 2e plaats op het Europees Kampioenschap gaat Maddox over 2 weken op jacht naar het volgende eremetaal op het WK BMX in Rockhill (Verenigde Staten).

Acht Zoetermeerders

Acht BMX’ers uit Zoetermeer hadden zich gekwalificeerd voor het EK: Thijs Pronk, Maddox van Deene, Levi Klop, Deyora Hol, Sean van Eekhout, Mack Hoogendoorn, Bailey Hoogendoorn en Brent Levinga. Thijs Pronk wist zich staande te houden tot de kwartfinales. Levi Klop kwam in de 8-finales een banddikte te kort. Deyora Hol, Sean van Eekhout en Mack Hoogendoorn troffen in de manches al ijzersterkte tegenstanders en kwamen niet verder. Brent Levinga trof in zijn manches 3 finalisten uit de laatste Europese wedstrijd en scoorde net niet voldoende punten om verder te kunnen. Bailey Hoogendoorn reed uitstekende manches. Uiteindelijk kwam zij tot aan de halve finale. Door een niet al te beste start zag zij geen kans zich naar een finale plaats te fietsen.

-advertenties-

-goede doel-