20170617 106923RC Club Zoetermeer heeft haar eigen racebaan geopend in het Vernède sportpark. Op het circuit kunnen liefhebbers van afstand bestuurbare auto’s elk weekend en op woensdagavond racen.

 

Na begonnen te zijn als internet forum, waarbij maandelijks werd afgesproken om te gaan racen op het Prisma terrein, is het na 7 jaar zover: RC Club Zoetermeer (RCCZ) heeft haar eigen plek binnen Zoetermeer. Wethouder Margreet van Driel opende de baan officieel door met een raceauto het eerste rondje te rijden.

De vereniging, met intussen bijna 40 leden, heeft zich jarenlang hard ingezet om een eigen racebaan te realiseren. Uiteindelijk werd een plek gevonden in het Vernède sportpark, naast korfbalvereniging Meervogels. De Meervogels spelen nu op kunstgrasvelden en hebben hierdoor minder ruimte nodig. Kunstgras is veel intensiever bespeelbaar en hoeft niet te rusten om het gras te sparen. RC Club Zoetermeer mag gebruik maken van de kantine en toiletgebouwen van de Meervogels maar hebben wel een eigen ingang.

20170617 106890  20170617 106891 
20170617 106908  20170617 106919 

Bas van der Steegbocht

Voorzitter Mario Koolmees: “Alle leden hebben vele uren gestoken in het aanleggen van de baan. De groep is daardoor nóg hechter geworden!” Penningmeester Richard Kreijkes gaf aan de twee bestuursleden die het oprichten van de baan mogelijk maakten een bijzonder kado: beide werden vernoemd met een naambord. Zo heet de eerste bocht in het circuit nu de Bas van der Steegbocht en werd de wallride vernoemd naar Mario Koolmees.

Naast de baan is een verhoging geplaatst, waarop de rijders kunnen staan als ze met hun auto op het circuit rijden. Van bovenaf heb je zo een goed overzicht op de baan. Bij het circuit waren diverse stands neergezet waar de race auto’s bewonderd konden worden. De hele dag was Team Serpent aanwezig om de nieuwe Serpent SRX8-e te presenteren. Net als Team RC-Speedhouse die hun Tekno modellen meenamen.

Wethouder  Margreet van Driel: “De RC Club heeft laten zien heel creatief te zijn, het geld voor de baan werd bijeen gebracht door verschillende middelen: Crowdfunding via Buurtdromen, sponsoren en de gemeente. Het Vernède sportpark heeft er zo weer een prachtige nieuwe sport bij!”

 

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij het racen, voor beginners heeft de club auto's beschikbaar waarmee de eerste rondjes op het circuit gedraaid kunnen worden. Meer info via: RC Club Zoetermeer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-