Bij de bondskampioenschappen per toestel hebben Jelle, Jayden en Rens van turnvereniging CGV gezamenlijk 8 medailles gehaald.

Jayden CGV rens en jelle CGV

 

Na een kleine teleurstelling tijdens kwalificatie voor de bondskampioenschappen wegens  het missen van 2 meerkampfinales door blessure en een misser op voltige, mochten de turners van CGV Zoetermeer zich revancheren tijdens maar liefst acht toestelfinales.

Jayden Paton (Instap, 1e divisie) heeft op zaterdag 10 juni wel de meerkamp mogen turnen maar helaas blijkt voltige toch echt een struikelblok. De andere toestellen gingen goed maar helaas niet genoeg voor een medaille.

Zondag 11 juni was de dag van de waarheid, de bondskampioenschappen per toestel. Jayden begon ’s morgens vroeg met een zilveren medaille op vloer, een superprestatie voor zijn eerste keer toestelfinale. Eind van de middag waren de grote mannen Jelle v.d Lans (Junior II, 3e divisie) en Rens Hoofs (Senior, 2e divisie) aan de beurt.

Jelle begon op sprong met een thriller, hij scoorde 12,00. Het volgende cijfer was een 11,95. Het laatste cijfer liet zeer lang op zich wachten, en met reden, een 11,975. Jelle haalde de eerste plek plaats. In de flow van de wedstrijd behaalde Jelle ook goud op brug en rek. Vloer was zijn extraatje, maar helaas kon hij daar geen wonderen verrichten.

Rens had een slecht seizoen. Wegens een blessure kon hij geen meerkamp turnen. Hij kreeg het voor elkaar om zich te plaatsen voor drie toestelfinales. Op vloer en sprong behaalde hij de eerste plaats en op ringen werd hij derde.

De samenvatting: vijf keer goud, een keer zilver en een keer brons. Dit was het beste resultaat ooit voor de turners van CGV Zoetermeer.

 

-advertenties-

-goede doel-